Az Ab is elutasította az új munkaszüneti napokat

2011. április 08. 12:03

Az Alkotmánybíróság helybenhagyta az OVB döntését az új munkaszüneti napok bevezetéséről szóló aláírásgyűjtés hitelesítésének megtagadásáról. Stumpf István különvéleményt fogalmazott meg.

2011. április 08. 12:03

Az Alkotmánybíróság helybenhagyta az Országos Választási Bizottság határozatát, melyben nem engedélyezett aláírásgyűjtéseket, melyeket újabb munkaszüneti napok bevezetése érdekében szerveztek volna.

A népi kezdeményezések a kérelmezői március 22-ét, a Víz Világnapját, április 22-ét, a Föld Napját, szeptember 21-ét, a Béke Nemzetközi Napját, valamint december 10-ét, az Emberi Jogok Napját nyilvánítanák munkaszüneti nappá. Az indoklás szerint a kérdések megfogalmazása téves látszatot kelt, miszerint népszavazási kezdeményezésről van szó.

Stumpf István, különvéleményt fogalmazott meg, szerinte nem indokolt az aláírásgyűjtő ívek hitelesítésének megtagadása, hiszen azok csupán az Országgyűlés napirendjét befolyásolják, a döntés a parlament kezében marad. Stumpf szerint a kérdések téves megfogalmazása sem problémás, hiszen egyértelmű, milyen kérdést kell majd a parlamentnek megvitatnia.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!