MSZOSZ: elutasítja a megszorításokat

2011. március 21. 10:43

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elutasítja a munkavállalókat, nyugdíjasokat érintő megszorításokat.

2011. március 21. 10:43

Az MSZOSZ nem fogadja el, hogy a kormány a bérből és fizetésből élőkkel fizettesse meg a gazdagok életszínvonalának további növelését. Az új, igazságtalan adórendszer által okozott hiányt nem lehet a munkát keresőkkel, a rokkantnyugdíjasokkal, betegekkel vagy akár a vasutasokkal kifizettetni.

A szakszervezetek készek minden olyan javaslatról tárgyalni, amelynek révén kevesebb adóforintból minőségi szolgáltatásokat kapnak a munka világa szereplői. „Olyan javaslatokat várunk a kormánytól, amely munkalehetőséget ad és nem elvesz. Amelyik enged dolgozni, nem pedig hátráltat abban. A munkavállalók jogait erősítő módosításokat követelünk, és nem olyanokat, amelyek a munkáltatókat a dolgozók kizsákmányolására bíztatja.” Csak azok a reformok lehetnek sikeresek, amelyeket támogatnak az állampolgárok és a gazdaság szereplői, és visszaadják a dolgozni akarók hitét.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2011. március 21. 20:36
Ez az az MSZOSZ, amelyik választási megállapodást kötött '94-ben az MSZP-vel, hogy aztán a szocik frakciójába beültete Nagy Sándort, képviselje a szakszervezeteket? Valóban, hiteles.
Öreg
2011. március 21. 20:25
Tilikov ! Az emlékezés nem az erősséged! A MSZOSZ vezetői sorra a szoci kormányokban kaptak tisztségeket-ez volt az eredmény a szakszervezeti vezetőknek. Sztrájkot szoci kormány ellen a MSZOSZ soha nem szevezett! Bezzeg már Németh Miklós ellen igen! /A szervező a hires Kósáné volt/ Azután Antall ellen, majd Orbán ellen. Közben mindig a realitásokat képviselték! Nem ismerős a Kádár időkből a szakszervezet termeléssegitő tevékenysége? A balos csomagokra beérték egy ejnye-bejnyével. Nem szakszervezet a MSZOSZ, hanem az MSZP polgári köre-eddigiekben állami pénzen, ami már nem megy!
nyugalmazott tanár
2011. március 21. 20:04
Ez a társaság még nem értette meg, hogy most nem szocialista kormány van, ezért a megszorítás-politika a múlté. Árnyékbokszolást folytat. :-)
silvester
2011. március 21. 15:50
Mi az,hogy MSZOSZ=magyar szocialisták országos szövetsége .Vezetője /egy hiteltelen hazudozó/ az van,de tagság az nuku! Lenyúlták a tisztességes magyar szakszervezeti tagság összes üdülőjét egyéb vagyontárgyait,amit utóbbiak nem kevés társadalmi munkájukkal és anyagi hozzájárulásukkal létrehoztak. Lsd. volt Borsodi Iparcikk Kisker.V. Káptalanfüredi Üdülője,LKM.Fonyódi Üdülötelepe stb.stb. Megérne egy számonkérést ! Budai Úr vegyék elő ezeket a dolgokat is.Mi már ha nem is élvezhetjük-idős korunk miatt-legalább utódaink részesülhessenek a jövőben belőle!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!