Monetáris Tanács: A gazdasági bizottság két tagot jelöl

2011. március 07. 09:32

A parlament gazdasági bizottsága csupán két tagot jelöl a jegybank Monetáris Tanácsába. Rogán Antal szerint elkerülnék a politikai nyomásgyakorlás látszatát is.

2011. március 07. 09:32

Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának elnöke elmondta: a bizottság csupán két tagot jelöl a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsába, mivel szeretnék elkerülni azt a látszatot, hogy nyomást kívánnának gyakorolni a szervezet munkájára.

Egyik jelöltjük az a Bártfai-Mager Andrea, aki 2001-től vezette a jegybank bankfőosztályát, majd a pénzügyi stabilitásért felelt - főosztályvezetőként és igazgatóhelyettesként is. A szakember 2007 és 2010 között a GVH versenyjogi tanácsában dolgozott, jelenleg pedig a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. ügyvezető igazgatója.

Gerhardt Ferenc 2005 és 2007 között igazgatói kinevezéssel vezette az MNB banküzemi szakterületét, fél éven keresztül a jegybank alelnökeként is dolgozott. Gerhardt megfordult már vezetőként a Magyar Fejlesztési Banknál, valamint több kereskedelmi banknál is.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Winston Smith
2011. március 07. 13:53
Mennyire szánalmas tragikomédia ez... Itt dícséri néhány elmeháborodott hogy mennyire okos a kormány. Igen. A magas kamatot, mely folyamatosan a padlóra vitte és viszi a gazdaságot, FÖNNTARTJA, azáltal, hogy a két jelölt számszerűleg kisebbségben van, a szembelévő hattal szemben. Ha négyet javasolna, már lehetne változtatni. De mi a fasznak? Még a végén lejjebb menne a kamat, és nem a MNB fizetné fél európának a többtízmilliárdos kamatokat. hisz fizetni kell, külföldnek. Köztudomású, hogy magas kamat miatt több európai jegybank is nálunk kamatoztatja a pénzét, ezermilliárdos tételekről van szó! remélem a zsidesz lesz annyira okos, hogy ezt a halogató taktikáját 2014-ig fönntartja. Akkor legalább mindenki tudja mennyit érnek majd és húzhatnak a picsába.
freehckr
2011. március 07. 10:42
... mivel (a külföldi spekulánsok nyomására) szeretnék elkerülni azt a látszatot, hogy nyomást kívánnának gyakorolni a szervezet munkájára...
drieno
2011. március 07. 10:23
miért kell kerülgetni a forró kását? különben is tök fölösleges, ettől függetlenül jön a van rajta sapka, nincs rajta sapka effektus, nem lehet valaki ilyen naiv! a nyomásgyakorlásra pedig hihetetlen szükség van, simor elvtárs mint szigorúan titkos maszop és böszmeszimpatizáns direkt szembe megy nem csak a magyar kormánnyal, hanem a nemzetközi trenddel is - a válság kitörése óta egyetlen jegybank emelt 0,5%-ban kamatot rajtunk kívül 2010 végéig, az ausztrál, de csak egyszer, novemberben, mindenki más csökkentett és egyenlőre lent tartja, bár az infláció megfékezésének szándékával esetleges emelések már vannak kilátásba helyezve - nem mintha ezzel akár az olajár- akár az élelmiszerár spekulációt le lehetne törni, amelyek az infláció fő gerjesztői...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!