Kezdődnek a gárda-perek

2011. március 04. 08:11

Bíróság elé áll az Új Magyar Gárda budapesti kapitánya és főkapitánya is, akiket az egyesülési joggal való visszaéléssel vádolnak. A két férfi a feloszlatott Magyar Gárda újjáalakítására buzdított a vádirat szerint.

2011. március 04. 08:11
Bíróság elé áll az Új Magyar Gárda budapesti kapitánya: az ügyészség az egyesülési joggal való visszaéléssel vádolja, mert a vádlott 2009. november 5-én egy kőbányai sörözőben, a feloszlatott Magyar Gárda egyenruhájában előre meghirdetett toborzó gyűlést tartott.
 
A beszéd közben igazoltató rendőrjárőrök Magyar Gárda adatfelvételi lapokat és pártoló tagsági adatfelvételi lapokat találtak nála, ezért előállították. A vádlott 2009. november 20-án egy egy XXI. kerületi sörözőben tartott beszédet, ahonnan a rendőrök újra előállították. 2009. november 22-én pedig az ő vezénylése alatt vonult alakzatban egy a magyar gárda egyenruháját viselő csoport a Bartók Béla úton.
 
Egy március 8-án kezdődő perben a Magyar Gárda, később az Új Magyar Gárda főkapitányát azzal vádolják, hogy a Magyar Gárda megszüntetéséről szóló bírósági döntések ellenére másokat a Magyar Gárda újjáalakítására, illetve további működtetésére buzdított. A főkapitány 2009. július 4-én a belvárosi Erzsébet téren egy be nem jelentett demonstrációt szervezett, amelyen felszólította a mintegy 300 tüntetőt, hogy vegyék fel gárdista mellényüket. 2009. július 11-én a Szabadság térre szervezett demonstrációt, amelyen több ezer tüntető jelent meg, részben a gárda formaruhájában. A vádirat szerint a történteket a Magyar Gárda közfelkiáltással történt újjáalakulásaként fogalmazta meg.
 
A főkapitányt folytatólagosan elkövetett hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntettével és az egyesülési joggal való visszaéléssel vádolja.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2011. március 04. 10:55
Nincs perbe fogva, ki a magyarokat irtotta, se az, ki a magyarok kipusztítását igérte - elfoglalták é az országot, csak nem vettük észre?
fideszes
2011. március 04. 10:55
Nagyon fölháborít ez a dolog. a gárdisták masíroznak föl-alá, amivel veszélyeztetik a közrendet, és a nyugalmat. Itt rend lesz. Remélem a bíróság lepereli róluk a gatyájukat is. Aztán majd meglátják, hogy érdemes-e vonulgatni. Kicsinálunk, tönkreteszünk titeket. Szebb jövőt, mi??!! Hát a jó kurva anyátokat. Menjetek a balónéval meg a zázriveccel a büdös picsába.
MOPO3OB
2011. március 04. 10:44
APA KEZDŐDIK!! Ez a "egyesülési joggal való visszaélés vádja" egy normális demokráciában vicc kategória. A törvény kellene törölni ... retroaktívan. Egy kis kádári nosztalgia: oszoljunk! oszoljunk!!!
bona fide
2011. március 04. 10:26
Nem látom a cikkben a kapitány nevét,csak nem személyiségi jogok....? Csak azért,mert ha Kiss kapitányról van szó,ő nem ér rá nőnapon,éppen Gyöngyöspatán folytat kamikáze-ó!pardon!-hazamentő akciót. Apropó:miből él egy gárdakapitány,ha két hétre felmentheti magát a munkavégzés alól,következmények nélkül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!