Bérmonitoring: Beszámolnak az állami vállalatok

2011. március 09. 12:39

Szerdán megkezdte munkáját az új adórendszerrel reálbércsökkenést elszenvedő adófizetők kompenzációját ellenőrző Bérmonitoring bizottság.

2011. március 09. 12:39

Szerdán zárt ajtók mögött kezdődött meg a Bérmonitoring bizottság ülése, melyen a legnagyobb állami vállalatok képviselőit hallgatják meg. A MÁV, a Posta, az MVM, a BKV, az MNV, az MFB vezetői az Országos Érdekegyeztető Tanácsban vállalt 4-6 százalékos ajánlott béremelés érdekében tett lépésekről számolnak be.

A Bérmonitoring bizottság a 2011-től életbe lépő adóátalakításokkal rosszul járó dolgozók kompenzációját ellenőrzi. Az egyeztetés után Rogán Antal tájékoztatja a média képviselőit.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraka
2011. március 10. 23:45
A versenyszférában pl. nálunk, nagy ívben tojnak az ilyen bizottságosdira. Az üzemi tanács felhívta a managment figyelmét a kormány ajánlásaira, hisz neki ez a dolga. A főnökség sokáig nem értette, hogy miről is van tulajdonképpen szó. Amikor a portugál igazgatónak harmadszor magyarázták, hogy azért kellene rendkívüli béremelés az embereknek, mert a kormány adótörvénye miatt kevesebbet keresnek, akkor csak mindig azt hajtogatta, érti az egész történetet, csak azt nem érti, hogy neki miért kellene bért emelnie. Ez nem egy kis kóceráj, 800 fő, 45 milliárd éves bruttó termékelőállítás. Rogán Tóni mit csináljunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!