Visszamenőleg viszgálhatják a magánnyugdíjpénztárakat

2011. február 28. 19:25

A parlament hétfői döntése értelmében a Kehi visszamenőleg vizsgálhatja a magánnyugdíjpénztárak gazdálkodását és a működési költségeiket.

2011. február 28. 19:25

Az Országgyűlés hétfőn 296 igen és 58 nem szavazat mellett fogadta el a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alappal, valamint a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvények módosításáról szóló törvénymódosítást. Ezek értelmében jövő tavasztól létrejöhet az egyéni tb-számla, valamint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) visszamenőleg vizsgálhatja a magánnyugdíjpénztárak gazdálkodását és a működési költségeiket.

Ez a jogszabály felhatalmazást ad a Kehinek, hogy ellenőrizhesse az állami nyugdíjrendszerbe visszalépő magánpénztártagok portfólióját képező eszközöket, és azok átadását az államnak. A hivatal feladatának ellátásához megismerhet ágazati titkokat, és a törvény külön szabályt állapít meg a Kehi által az ellenőrzés lefolytatása során megismert személyes adatok kezelésére.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. március 01. 16:48
Itt még nagyon sok disznósággal fogunk találkozni. Egy egész disznótorra valóval...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!