V4-találkozó Pozsonyban

2011. február 15. 14:59

Megkezdődött kedden délelőtt Pozsonyban a visegrádi országok miniszterelnöki csúcstalálkozója, amelyen a résztvevők megemlékeznek a csoport megalakulásának 20. évfordulójáról, s megvitatják a V4-ek előtt álló legfőbb feladatokat.

2011. február 15. 14:59

Iveta Radicová szlovák, Petr Necas cseh, Orbán Viktor magyar és Donald Tusk lengyel miniszterelnök diplomáciai források szerint az idei soros szlovák visegrádi elnökség programjával, valamint a csoport EU-s szintű együttműködésének és érdekvédelmének összehangolásával foglalkozik majd. A kormányfők közös évfordulós nyilatkozatot is elfogadnak, amelyben vázolják a csoport legfőbb jövőbeni feladatait.

Délután a négy visegrádi kormányfőhöz csatlakozik Angela Merkel német és Werner Faymann osztrák kancellár, illetve Mikola Azarov ukrán kormányfő is. A megbeszélések középpontjában az energetikai ellátás biztonsága, a regionális együttműködés tapasztalatai, az Európai Unió keleti partnerségi programja és a válságkezelés áll majd.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pityesz74
2011. február 15. 20:26
Oszd meg és uralkodj!Régi szólás de igaz!
longobárd
2011. február 15. 18:07
Horvátország+ Magyarország+ Szlovákia+ Lengyelország szövetség.... de ugysem fog létrejönni
longobárd
2011. február 15. 18:07
Horvátország+ Magyarország+ Szlovákia+ Lengyelország szövetség.... de ugysem fog létrejönni
Öreg
2011. február 15. 16:05
A fenébe is! Egyre jobban elszigetelődünk, oda a tekintélyünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!