Orbán: Példátlan összefogás valósult meg

2011. február 02. 15:26

Példátlan összefogásnak nevezte szerdai sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök azt, hogy a pénztártagok 97 százaléka visszalépett az állami nyugdíjrendszerbe. A kormányfő szerint így sikerült elkerülni a nyugdíjrendszer összeomlását. Arról is beszélt, hogy 2011 végére az állami nyugdíjrendszer át fog állni az egyéni számlás rendszerre.

2011. február 02. 15:26

Orbán Viktor szerint a kormány megmentette a nyugdíjrendszert, és hozzákezdhet az államadósság érzékelhető mértékű csökkentéséhez. Szerinte példátlan összefogás valósult meg azzal, hogy a pénztártagok 97 százalék átlépett az állami nyugdíjrendszerbe. A kormányfő szerdai sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy e lépés nélkül a nyugdíjrendszer összeomlása elkerülhetetlen lett volna. Szerinte a 100 ezer pénztárban maradó döntése bizonyítja a választás lehetőségét.

A miniszterelnök szerint biztos, hogy a magyar nyugdíjrendszer kétpilléres lesz, úgy, ahogy azt a nyugat-európai mintában láthatjuk. Hozzátette, a rendszert úgy kell átalakítani, hogy a nyugdíjjellegű befizetések fedezzék a kifizetéseket. A kormányfő szerint a nyugdíjrendszer egyensúlyát még ebben az évben el lehet érni.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 2011 végére az állami nyugdíjrendszer át fog állni az egyéni számlán vezetett rendszerre. Az erről szóló és konkrét menetrendet tartalmazó előterjesztést szerdán hallgatta meg a kabinet. A kormányfő tervei szerint az új egyéni számlás rendszer átláthatóbb, kiszámíthatóbb és tervezhetőbb lesz.

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csodálkozó
2011. február 03. 11:48
Mindenkinek lehetősége van itt lázadozni,tegye, de az arányok azok mutatnak valamit.Az is hogy a maradók többsége budapesti de az ország lakossága nem csak Ők!Azt azért még érdeklődve kérdezném hogy a szüleik nyugdiját is ugyanúgy zsebből fizetik?Mert ugyebár a szüleik által befizetett pénz nem valószínű hogy elég a mostani nyugdijukra tudva hogy a rendszerváltáskor teljessen üresen lett hagyva a nyugdijkassza.Természetessen kiváncsian várom a további lépéseket is de ez egy szükségszerű és kötelező első lépés volt!
gentry
2011. február 03. 10:21
Az egészről sokat elárul, hogy egy Fidesz közeli oldalon egy Orbán Viktor megszólalásával foglalkozó cikknél stabilan vezetnek a dislike-ok.
honphibu
2011. február 03. 10:12
Bár én visszamentem, azért szeretném megosztani a reálhozamom mértékét: 13,4% (2010. dec. 31.-ei adat). Tehát ez az infláció feletti rész, ezt vehetem fel. Szóval nem tudom, hogy az én MANYUP-omnál ki talicskázta el a pénzt, mert szemmel láthatóan senki, sőt, köszönöm szépen, meglehetősen tisztességes hozam, nem hinném, hogy ha állampapírba fektetem, ennyi lett volna. Csak remélni tudom, hogy akik itt arról hadoválnak, hogy lenyúlták a manyupok a pénzt, tényleg olyan szar helyen voltak, hogy egy vasat nem kapnak. Megérdemelnék.
Claypool
2011. február 03. 09:45
Na.... Megszállta a mandinert az ifjú baloldal ? Mi a szar? A lenin fiúknak üzenem , hogy kurvára el vannak tévedve. Menjenek kommentezni az indexre ,meg a hírszerzőre. Ott tárt karokkal fogadják őket. Talán már csak ott. Ők maradtak magánnyugdíjasok ,mi pedig nem. Értünk nem kell aggódni , én személy szerint nem aggódom , ha ők úgy gondolják , hogy nekik sincs erre okuk , akkor mi a szart írogatnak , és szavaznak ide?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!