Csökkentik a BKV-s vezetők fizetését

2011. február 04. 18:54

A Fővárosi Önkormányzat döntése értelmében Kocsis István vezérigazgató évi 18 millió forinttal keres majd kevesebbet. Sőt, bár átvette a DBR Metró Projekt Igazgatóság éléről távozott az eddigi vezető, Klados Gusztáv feladatait is, ezért nem kap külön juttatást. Az új bérpolitikának köszönhetően több száz millió forintot takarítanak meg.

2011. február 04. 18:54

A Fővárosi Önkormányzat tájékoztatása szerint csökkentik a BKV-s vezetők fizetését. A szerződéseket kétoldalú megállapodás után módosítják. A vállalat vezérigazgatója, Kocsis István ennek következtében évi 18 millió forinttal keres majd kevesebbet. A közlekedési társaságnál a szigorúbb bérpolitikának köszönhetően összesen évi 250 millió forint megtakarítást érnek el - közölték.

A DBR Metró Projekt Igazgatóság éléről távozott Klados Gusztáv feladatait ideiglenesen Kocsis István vette át, ám ezért nem kap külön fizetést. A Fővárosi Önkormányzat közleménye szerint Klados Gusztáv bérén szinten csaknem százmillió forintot takarít meg a BKV.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
shermes hollock
2011. február 05. 16:41
Szep dolog ez, de meg szebb lett volna, ha az osszes szamot az olvasok arcaba nyomjak. Havi 1.5 milliot keresett plusz 150% premium. Ha ebbol jon le az 1vi 18 millio, akkor meg mindig marad 27 millio neki. Mert gondolom a fizeteset nem nullaztak le, csak a premiuma esett le 50%-ra (vagy az alap+premiumbol huztak osszesen 18 milliot). Azert az is hatalmas osszeg! Nem is mertek leirni sehol, egyetlen fizetescsokkentesrol szolo cikkben sem...
Honfi-fi
2011. február 05. 00:44
Gondolom, hogy a túlértékelt, és túldimenzionált BKV veztői fizukból összeszedett megtakrítást, arra fordítják a BKV-nál, hogy szétosszák az ott éhbérért dolgozó kisemberek fizetését emelve. És közelítsék az EU-s átlag fizukhoz a szinvonalat a kisemberek bérével. is...
füst
2011. február 04. 21:42
Az, hogy Kocsis a helyén van, az maga a botrány. Valószínüleg többet lopott az MVM -től, mint Hagyó + Mesterházy + Demszky balfékségai összesen kitesznek. 18 évvel kéne többet, nem 18 millával kevesebbet kapnia. A fidesz nem tiszta, amíg ez a csávó nincs börtönben.
drieno
2011. február 04. 19:10
ha még meg is feleznék a managementet, akkor még járműpark fejlesztésre is maradna pénz a budapesti tömegközlekedés drágább lassabb kényelmetlenebb környezetszennyezőbb mint autóval járni (pedig az is borzasztó, és még parkolódíjat is kell fizetni)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!