Betiltották a melegfelvonulást

2011. február 14. 12:32

A rendőrség nem engedélyezte a Hősök Tere-Andrássy-Kossuth tér útvonalra bejelentett budapesti melegfelvonulást. Korábban a Hősök tere-Erzsébet tér útvonalat már tudomásul vették - értesült a Mandiner.

2011. február 14. 12:32

A Szivárvány Misszió Alapítvány június 18-ára, délutánra jelentett be rendezvényt, amely a Hősök terét, az Andrássy utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és a Kossuth teret érintette volna. 

Budapest rendőrfőkapitánya megtiltotta a rendezvény megtartását ezen az útvonalon (korábban a Hősök tere-Erzsébet tér útvonalat már tudomásul vették), a döntés a közlekedés rendezvény miatti aránytalan sérelmére hivatkozik. A döntés jogerős, fellebbezésnek helye nincs, felülvizsgálati kérelemmel a Fővárosi Bírósághoz lehet fordulni.

A Mandiner az ügyben megkereste a BRFK-t és a Szivárvány Missziót, várjuk válaszaikat azzal kapcsolatban: egy másik útvonalon megtartják-e a rendezvényt, illetve ha van másik útvonal, azt tudomásul vette-e a rendőrség.

Frissítés: a Népszabadság információi szerint az alapítvány a Fővárosi Bíróságon támadja meg a döntést. Az alapítvány képviselője a lapnak azt mondta: a Kossuth térre szervezték volna a felvonulás lezárását, ezt azonban egy kiállításra hivatkozva a rendőrség nem engedélyezte. Steiger elmondta: „meglepődtek, amikor szombaton a rendőrség tájékoztatta őket, hogy a közlekedés aránytalan sérelme miatt nem engedélyezik a felvonulást.”

Frissítés2: A rendőrség (az eredeti hírünkben szereplő információtól eltérően, amiért elnézést kérünk – A Szerk.) nem a felvonulás megtartásához nem járult hozzá, csak a módosított útvonalat nem engedélyezte.

Összesen 297 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2010
2011. február 15. 14:32
Mi a f@szért akarják magukat mutogatni, ha már igy születtek, és annyira akarják magukat ünnepelni, ki kell hajtani őket Hortobágyra, ott egy karámba beterelni , és ott parádézhatnának!!!
fiandre
2011. február 15. 11:49
A naturisták büszkeség napja mikor lesz? Eljátszom a gondolattal, hogy azt is minden képpen engedélyezni kell...
gillag74
2011. február 15. 11:18
Most akkor kit fognak dobálni a radikális ellentüntetők?Nem baj majd keresnek más "szórakozást",jobb ez így:maradjanak otthon a provokátor LMP-szavazók!!!
enes
2011. február 15. 08:21
Mégha ki is fizetik a biztosítás ...millióit is! Bp-re parancsolnak sok rendőrt. Pl. Faddon ( Tolna megye ) ...nénihez ki/bejárnak kisebbségiek. Emlékszenek? Látták sírását? Az elvezényelt rendőr miatt még könnyebb a helyi gazemberkedés. Véleménynyilvántási, gyülekezési szabadság? Alapjog a tulajdonhoz, élethez való jog is. Ha nincs rendőr helyben, akkor egyesek fütyülnek ezekre a jogokra. A buzik jogával szemben áll a magyarságnak a Magyarországon való többségben maradási joga. Ez sajnos nincs benne, de legyen benne az új Alkot-ban! Ökörködjenek, de biztosítás nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!