Több száz beadvány az Ab-n nyugdíjügyben

2011. január 26. 13:31

Március-áprilisban hozhat állásfoglalást az Alkotmánybíróság a nyugdíjcsomag ügyében.

2011. január 26. 13:31
A múlt hét végéig már több mint kétszáz beadvány érkezett az Alkotmánybírósághoz nyugdíjügyben - írja a Népszabadság. Egyelőre nem készült el a határozattervezet, amelyről vitatkozhatnának a bírák, így a testület még nem tűzte napirendre a témát. Állásfoglalást március-áprilisra hozhatnak a nyugdíjügyben.
 
Beadvánnyal fordult a testülethez Mesterházy Attila MSZP-elnök, aki a magántitok és a személyes adatok védelmének alkotmányossági garanciáit kéri számon a nyugdíjcsomagon. Az Ab-hez fordult a Stabilitás Pénztárszövetség, a Villamosenergia-ipari Társaságok Nyugdíjpénztára, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, valamint a Szabad Emberek Magyarországáért - Liberális Párt is.
 
A testület egyelőre tájékozódik, milyen alkotmányossági keretek között kezelhetik egyáltalán a költségvetést, államháztartást érintő kereseteket.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2011. január 26. 15:14
Szivesebben olvasnék arról, hogy mikor tud elszémolni- személyreszólóan- a sok mnyp. az emberek pénzéről és hogy mennyi az a pénz - ugyancsak személyreszólóan, amit át tud adni az állami nyugdijpénztárnak. Ugyanis az általam látott- 4-5 mnyp. által kiküldött- értesitő csak azt tartalmazza, mennyi volt az érdekelt befizetése. Sajnos a kérdezett illetékesek- elsősorban a Stabilitás részéről- semmire nem adnak egyértelmü választ. Igaz ugyan, hogy a harciasságuk már a multé, de a konkrétumok egyre inkább elvesznek a jövőbe. Én indokoltnak tartanám a lekötött bankbetétek hozama alatt teljesitő mnyp-k részéről az anyabankjaikkal történő- lekötött bankbetéti szintü- kiegészitést. A többleet természetesen a magánszemélyek részére kellene kifizetni. A bankok kiemelkedő nyeresége- amit most Simor tovább növelt kárpótlásként a bankadóért- bőven fedezetet nyujtana rá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!