Roma közalapítvány szűnik meg

2011. január 05. 14:55

Megszűnik a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány és a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány, a Gandhi Közalapítványt pedig átszervezik.

2011. január 05. 14:55

Megszűnik a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány (Macika), a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleménye szerint a Macika azért szűnik meg, mert kizárólag költségvetési forrásból működött, ezért a közalapítványi forma nem indokolt. Mindkét alapítvány feladatait átveszi az újonnan létrehozott Wekerle Sándor Alapkezelő.

Átalakul a Gandhi Közalapítvány - illetve az általa működtetett pécsi Gandhi Közalapítványi Gimnázium és Kollégium. Harmincöt, már megszüntetett alapítvány feladatait pedig nonprofit gazdasági társaságok és központi költségvetési szervek veszik át.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lancelotbeka
2011. január 06. 08:35
Ezekből az alapítványokból a romák szinte nem is láttak pénzt,benyelték a Kolompár Orbán félék...Feneketlen kútba hajigált pénz.Az összeset megszüntetném.
pityesz74
2011. január 05. 16:48
Nagyon helyes,éppen elég az államnak a cigányönkormányzatokat pénzelni!Eddig is rengeteg pénzt loptak ki a közalapítványokból,ezt a lehetőséget elég hamar megtanulták a romák is.(Igaz volt honnan ellesni)
56október
2011. január 05. 16:46
A cigány közalapítvány megszűnik. A cigányprobléma nem. Hát akkor most előre mentünk, vagy hátra??
buckafej
2011. január 05. 16:07
1. Így kidobják onnan azokat, akik nem odavalók. 2. Remélem hatékonyabb lesz a felhasználás. Ha rajtam múlna az összes kisebbségi önkormányzatot felszámolnám (cigányból van a legtöbb) és pályázati alapon finanszíroznám. Szinte alanyi jogon kapnak egy rakás pénzt, amit a cigányok jórészt ellopnak, vagy felélnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!