Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Magyarország tökéletes európai demokrácia

2011. január 17. 12:33

A román külügyminiszter hazánkat dicsérte a Financial Times-nak adott interjúban. Teodor Baconschi szerint Románia készen áll a schengeni csatlakozásra.

2011. január 17. 12:33

Tökéletes európai demokráciának nevezte Magyarországot a Financial Timesnak adott, a lap előfizetéses internetes honlapján hétfőn megjelent interjúban a román külügyminiszter, aki szerint hazája készen áll a csatlakozásra a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezethez a magyar EU-elnökség alatt.

Teodor Baconschi kijelentette, hogy „Magyarország tökéletesen funkcionáló európai demokrácia (...), szomszédunk és partnerországunk teljes mértékben tiszteletben tartja a működő demokrácia alapvető szabályait”. Baconschi szerint a magyar médiatörvény összetett belső törvényhozási aktus eredménye, tárgyalnak róla Brüsszelben, és hiszi, hogy Brüsszel és Budapest párbeszéde e kérdésben valóban termékeny lesz. „Folyamatos párbeszédet folytatunk magyar barátainkkal (az állampolgársági törvényről) és egyéb kérdésekről, és (ezeknek) nincs negatív belső hatása” - idézte a román külügyminisztert a Financial Times.

Schengenről szólva Baconschi kijelentette: Románia elvégezte házi feladatát a csatlakozás érdekében, és felkészültségének szintjét nem kevesebb mint hét értékelő misszió igazolta.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2011. január 17. 19:19
Ez egyébként egy régi ómagyar átok: dícsérjen meg téged a román külügyminiszter.
orion
2011. január 17. 15:12
Hűha! Mibe fog ez fájni nekünk?(Schengenbe, tudom:)) Túl szép ez...mondani sok mindent lehet, bár most jól jön.
medve
2011. január 17. 13:13
Egészen zavarbaejtő, ahogyan a két kormány felismerte, hogy közösek az érdekek.
szeekely
2011. január 17. 13:12
Tegy szert erore es befolyasre, s az erdekek lavinaja mozgasba lendul: lesz ok arra, hogy 1. egyesek galad modon rad tamadjanak, 2. masok pedig husegesen kialljanak melletted. ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ""hazája készen áll a csatlakozásra a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezethez a magyar EU-elnökség alatt.""
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!