IMF-elismerés a kormánynak

2011. január 24. 10:47

Az IMF ígéretesnek tartja a magyar kormány februárra ígért strukturális átalakítási terveit, és várja a további részleteket – mondta Iryna Ivaschenko a Magyar Nemzetben adott interjúban. Az IMF képviselője szerint még mindig jobb adósságcsökkentésre fordítani a pénzt, mint elkölteni.

2011. január 24. 10:47

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi képviselője, Iryna Ivaschenko szerint a magán-nyugdíjpénztári vagyon egy részét folyó kiadásokra fordítani, a mi nem jelent mást, mint a jövő generációtól való kölcsönzést, de még mindig jobb adósságcsökkentésre fordítani a pénzt, mint elkölteni.

A Magyarország által felvett IMF-hitellel kapcsolatban Iryna Ivaschenko elmondta, hogy akadály- és büntetőkamat mentesen visszafizethető a határidő előtt. A döntés előtt célszerű megvizsgálni az adósságszolgálatra és a hosszú távú finanszírozási tervre vonatkozó hatását.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
felfújta a szél
2011. január 24. 17:34
Azért az IMF-nél is tudják tisztelni ha valaki jól orrbabassza őket
bini
2011. január 24. 13:43
Az IMF.-es csajszi arra adott válasz burkoltan, hogy beleegyeznek abba, hogy amint Orbán mondta, hogy az IMF pénz amin a MNB csücsül és csak pénzbe kerül nekünk visszafízetné a lejárat előtt. Nemrég még rá akartak beszélni, hogy ezen felüli tartalékra kössünk készenléti hitelt, amit Orbán kategorikusan visszautasított. Ez az a pénz, amire a Bajnaiékat kötelezték, hogy tartalékot képezenek a bankok esetleges megsegítésére, tehát a gazdaság szempontjából "holt" eszközről volt szó, ami nekünk ettől függettlenül sokba kerűlt. Itt nem a manyupról beszélt, mivel az onnan származó állampapirt azonnal megsemmisiti a kormány, ami színtén adóságot csökkenti. Matolcsi nem egy buta kokler, híába probálják beállítani annak, ami egyáltalán nem zavarja, megy a maga viziója után nagyon helyesen. Az eredmények majd jönnek, amint az ábra azért mutattja.
nick89
2011. január 24. 11:55
Ha itt végeztél, nézd meg a http://www,harommajom.hu oldalt. Nem a Wikileaks, de hasonlít rá Külön ajánlom a Letöltéseket és az Archívumot (A 20 éve adómentesen működő budapesti Kínai Különleges Gazdasági Övezetről szól.)
drieno
2011. január 24. 11:54
ez aztán az elismerés: "még mindig jobb adósságcsökkentésre fordítani a pénzt, mint elkölteni" de vajon mi lenne a még ennél is jobb? sose tudjuk meg....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!