Utcán a szakszervezetek

2010. december 04. 10:14

Szombaton három szakszervezet demonstrál a Roosevelt téren a magánnyugdíjjal kapcsolatos kormánytervek, illetve a jövő évi költségvetés miatt.

2010. december 04. 10:14

Baloldalhoz köthető szakszervezetek tüntetnek szombaton a Roosevelt téren, mivel a tiltakozók szerint a 2011-es költségvetés vesztese a közszféra - értesült a Magyar Nemzet. A demonstráció eredeti indítéka időközben kibővült a kormány nyugdíjtervei miatt is.

A lap leszögezi: a tüntetést megszervező Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, illetve az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége az előző ciklusokban nem akadályozták meg a közszféra elbocsátásait és a 13. havi bér megszüntetését sem.

Frissítés

A Miniszterelnökség időközben közleményt adott a szombati szakszervezeti tüntetésekkel kapcsolatban. „Mindent elmond a mai szakszervezeti tüntetésről, hogy annak szervezői között olyanok is vannak, akik személyesen részt vesznek a nyugdíjakat eltőzsdéző magánpénztárak vezetésében” - szögezte le Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2010. december 05. 12:03
Az MSZP létrehozta pénztárak védelmében utcára mennek az MSZP közeli szakszervezetek. Rendben. "Majd megunják, és hazamennek."
atila68
2010. december 05. 12:03
Az MSZP létrehozta pénztárak védelmében utcára mennek az MSZP közeli szakszervezetek. Rendben. "Majd megunják, és hazamennek."
Dr. Kotász
2010. december 05. 09:24
Lesújtó véleménye ellenére,elég rendesen el tetszik dagonyázni ebben a mucsai mocsárban.Valami oka, csak van annak,hogy jelen- létével megtiszteli eklektikus közösségünket :) Próbáljon több tiszteletet tanúsítani embertársai iránt !
Csigorin
2010. december 04. 22:34
KOZIBUK LOVETNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na de viccen kivul: nem latom a kordonokat amik moge a rettego kormany bujna a nep elol. Sem a rendoroket akik agybafobe verik a tuntetoket. Ja, hogy ez a "diktaturakban" nem szokas, csak a tiszta jogallami demokraciakban? A rosseb se erti ezt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!