MÁV vizsgálóbizottság alakult

2010. december 15. 14:53

Parlamenti vizsgálóbizottság alakult a MÁV 2002 és 2010 közötti szerkezetátalakításának és a leánytársaságok privatizációjának vizsgálatára. A testület ülésén a MÁV elnök-vezérigazgatója a vasúttársaság fő gondjaiként az alulfinanszírozottságot és a stratégia hiányát nevezte meg.

2010. december 15. 14:53

A MÁV gondjai a vasúti személyszállítás és infrastruktúra alulfinanszírozásából, illetve a konszenzuson alapuló stratégia hiányából adódnak – mondta Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója az Országgyűlés MÁV vizsgálóbizottsága ülésén. A testületet a MÁV 2002 és 2010 közötti szerkezetátalakításának és a leánytársaságok privatizációjának vizsgálatára hozták létre, de arra is keresik a választ, hogyan lehetne hatékonyabbá tenni a társaságot.

Manninger Jenő, a testület fideszes elnöke a közrádió reggeli műsorában elmondta:  gond, hogy több esetben - például a pályakarbantartás és a pályaépítés esetében - nincs valódi verseny. Emellett kitért arra, hogy egy sor céget hoztak létre, amire nem lett volna szükség. Ezt szintén vizsgálni fogják. Manninger szerint a MÁV-nak komoly lehetőségei vannak az elővárosi közlekedésben, illetve az InterCity-járatok üzemeltetésében, ehhez azonban biztosítani kell az anyagi forrásokat.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pityesz74
2010. december 15. 16:10
Nem kellett volna szétprivatizálni a Mávot,nem lenne ennyí vesztesége,nem kellene mit vizsgálni,sok tetűnek meg nem lett volna tele a zsebe!!!!Ollééé,milyen egyszerű!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!