Indoklás nélküli elbocsájtás a közigazgatásban is

2010. december 23. 14:30

A parlament csütörtöki döntésének értelmében az államigazgatás után a közigazgatásban is lehetőség lesz jövő évtől az indoklás nélküli elbocsájtásra. Kövér László nemmel voksolt az indítványra.

2010. december 23. 14:30

Nemcsak az államigazgatásban, hanem a közigazgatásban is lehetőség lesz január 1-től arra, hogy a munkáltató indoklás nélkül bocsássa el a munkavállalót. A fideszes Kósa Lajos és Kovács Zoltán által előterjesztett, a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényt 256 igen, 116 nem mellett fogadta el az Országgyűlés. A Fidesz, a KDNP és a független Pősze Lajos igennel szavazott. Nemmel voksolt viszont a fideszes Kövér László, az ellenzéki frakciók, valamint két független képviselő, Ivády Gábor és Szili Katalin.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2010. december 25. 09:31
Éppen ideje megtisztítani amunkavégzásre alkalmatlan szocialista meg liberális klientúrától a közszférát! Sajnos bőven akad ilyen semmirekellő, semmittevő alak majd minden intézményben. Teleültették vele az intézményeket. Csak bátran! És nem bedőlni a rugalmas ejtőernyősöknek. Kirúgják őket? És ők hány tízezer tisztességes embert rúgtak ki, tettek tönkre? Jó lenne megnézni a visszafoglalkoztatott nyugdíjasokat is, akik miatt a fiatal pályakezdők ott állnak munka nélkül. Aki nyugdíjas, az pihenjen és örüljön, hogy a fiatzalok átveszik a helyét. Én is ezt teszem! Mert csak ezt tartom tisztességesnek. Ha pedig akar, akkor "vállalkozzon", de a közszférában már nincsen helye a kifáradt, kiégett alakoknak.
HSL
2010. december 23. 16:56
Ha valakit ki akarnak rúgni, azt úgyis kirúgják: valami szánalmas indokkal teszik lapátra, vagy szemétkedéssel kiutálják. Így legalább nincs körítés a kakihoz, tiszta sor. Az élet nem egy habostorta. Ez van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!