Elfogadták Orbán nyilatkozatát

2010. december 20. 18:38

Elfogadta az Országgyűlés a magánnyugdíjpénztári tagok védelméről szóló politikai nyilatkozatot. A jövőben csökkenthetőek lesznek a polgármesterek fizetései is.

2010. december 20. 18:38

Elfogadta az Országgyűlés az Orbán Viktor, Kósa Lajos, Lázár János és Selmeczi Gabriella által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló politikai nyilatkozatot hétfőn.

A dokumentum kinyilvánítja, hogy garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tagoknak. Továbbá garantálni kell az egyéni számlára történő befizetések értékállóságát, az átlépők veszteségeinek jóváírását, vagy esetleges hozamának adómentességét, ha 2011. január 31-ig átléptek, és hozamukat kivették. Ki kell vizsgálni a magán-nyugdíjpénztári tagok befizetéseivel való gazdálkodás körülményeit is.

Az Országgyűlés hétfőn 300 igen és 62 nem mellett fogadta el a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló törvényt, így az önkormányzati képviselő-testületek a jövőben csökkenthetik a polgármesterük díjazását. A szavazáson a Fidesz-KDNP és a Jobbik igennel, míg az MSZP és az LMP, valamint két független képviselő, Ivády Gábor és Szili Katalin nemmel voksolt.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GY. F.űegér
2010. december 21. 18:53
A Reichstag elfogadta Adolf Hitler "A zsidók megvédéséről, és Lengyelország meg nem támadásáról szóló" Nyilatkozatát.
küllő
2010. december 21. 18:38
Az alcsútinak ezt a bölcsességét is kötelező lesz kifüggeszteni a falakra?
HSL
2010. december 20. 22:23
Politikai igéret = szentírás. Senki és semmi nem tudja megmásítani soha. Tehát be fog teljesülni, mert úgy rendeltetett. Csak a hitükben gyengék és eretnekek kételkednek. Mi ellenben: örvendezzünk. Eljövé a biztos nyugdíj országa.
antiviktoriánus
2010. december 20. 21:52
Tényleg megvédték! Senki nem fogja tudni visszavenni Vikiéktől, még a leendő nyugdíjasok sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!