Jolie és Pitt az iszapkárosultakat segíti

2010. november 04. 11:21

Angelina Jolie és Brad Pitt támogatást ad a Magyar Vöröskeresztnek a kolontári katasztrófa áldozatainak megsegítésére. Kérésükre a támogatás összegéről nem ad tájékoztatást a Vöröskereszt.

2010. november 04. 11:21

Angelina Jolie, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jószolgálati nagykövete és Brad Pitt, a Jolie-Pitt Alapítvány társelnöke az iszapkárosultakat támogatja. Jolie elmondta: „A Magyar Vöröskereszt fáradhatatlanul dolgozik, hogy normalizálja a nyugat-magyarországi ökológiai katasztrófa során veszteségeket, sérüléseket szenvedett, kitelepített emberek helyzetét”.

Pitt hozzátette: „Míg a katasztrófa áldozatai azon aggódnak, hogy hogyan fogják újjáépíteni otthonaikat, közösségeiket, fontos, hogy segítsük a katasztrófákra elsőként reagáló szervezeteket, például a Magyar Vöröskeresztet, amelynek elkötelezett munkatársakból és önkéntesekből álló csapatai az érintett lakosság legalapvetőbb szükségleteinek biztosításán fáradoznak”.

A Magyar Vöröskereszt élelmiszerrel, vízzel, védőmaszkokkal és kesztyűkkel látta el az embereket, elsősegélyt nyújtott, és folyamatosan segíti a csaknem 7000 érintettet a helyi önkormányzatokkal együttműködésben. Október 5. óta több mint egymillióan járultak hozzá segélyprogramjukhoz a 1749-es adományvonal felhívásával és emelt díjas SMS-ekkel.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SztAhanov
2010. november 04. 18:52
Ez szép tőlük. Tök jófej az kis krampusz Juli néni vállán. :))
civilina
2010. november 04. 16:57
Köszönjük a segítségüket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!