Drágulhat a kenyér?

2010. november 04. 11:10

A pékek szerint a tél végén brutális mértékben drágulhat a kenyér, mert fogytán a hazai liszt - írja a Népszabadság.

2010. november 04. 11:10

A Magyar Pékszövetség tisztázó beszélgetésre hívta szombatra a malomipar és a gabonakereskedők képviselőit: szeretnék tudni, hogy a hazai gabona- és lisztraktárakban mennyi áru van, mert a pékek szerint a tél végére elfogy az itthon termett búza, s nem kizárt, hogy amerikai importból készülhet majd a magyar kenyér. Az észak-magyarországi pékek már Szlovákiából hozzák át a lisztet, mert több hazai malom alapanyaghiány miatt ideiglenesen leállt. Varga László, a szövetség elnöke úgy véli, jövő évben importlisztből fogják sütni a magyar kenyeret, ugyanis ami az idén termett 1,2 millió tonna étkezési minőségű búzából itthon maradt, jó, ha kitart februárig. Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke elmondta: a termelők tulajdonában valóban nagyon kevés étkezési minőségű termény van. A pékek szerint a liszthiány egyértelmű dráguláshoz vezet.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2010. november 04. 16:11
Azért egy fél magyar címerrel rendelkező néptől, amelyiknél még a fű is kék(!) búzát rendelni őrült nagy égés! Csak nem termett a Tátrában több gabona mint nálunk! Itt nagy gáz van! Az utolsó utáni pillanatban a magyar paraszt mellé állni egyrészt kötelesség, másrészt elemi túlélési ösztönünknek is ezt kellene diktálnia. Raktárral, politikával, földvédelemmel, protekcionizmussal. Rajta, amíg nem késő!
Bajresz
2010. november 04. 15:37
Szép Új Világ! : ))
El Topo
2010. november 04. 13:12
Mi a kurvaélet?:) Mezőgazdasági teményből hiány?:D
hórics
2010. november 04. 13:08
Erről is a Zorbán tehet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!