Csökken az OÉT támogatása

2010. november 14. 14:14

Az Országos Érdekegyeztető Tanács finanszírozása ezentúl a költségvetés feladata, így a szervezet jövőre nagyjából az eddig rendelkezésre álló pénzek feléből gazdálkodhat majd.

2010. november 14. 14:14

Ezentúl a költségvetési törvény fogja meghatározni az Országos Érdekegyeztető Tanács éves állami támogatását - olvasható az MR1-Kossuth Rádió honlapján. Ez azt jelenti, hogy a szervezet körülbelül fele annyi összegből gazdálkodhat jövőre, mint idén.

A munkáltatói és munkavállalói szervezetek finanszírozását 2011-től veszi át a költségvetés, a támogatásokat eddig a Munkaerőpiaci Alap biztosította. Zs. Szőke Zoltán, a munkáltatók szóvivője a közrádió Krónika című műsorában elmondta: a változást tudomásul veszik. „Hát nem mondom, hogy örülünk, hogy a pénz fele annyi, mint az előző évben volt. Egy dolgot tehetünk, tudomásul vesszük, hogy így a mi működésünk fedezetére kevesebb jut az állami költségvetésből” - magyarázta.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Steppenwolf
2010. november 14. 20:59
Ez az éves összeg, amit a felére csökkentettek, legnagyobb részt az évtizedek óta bebetonozott szakszervezeti pártfunkcionáriusok sok százezres fizetését fedezte. Aki ebben is a demokrácia korlátozását látja, az valami nagyon ütős anyagot szívhat.
Dr. Kotász
2010. november 14. 17:45
A másik felét visszafizetni azonnal,2o évre visszamenőleg ! Vége a Kánaánnak kihízott politikai mozdonyvezetők,szcientológusok,méhlepényevők,köldökzsinór szopogatók, gittegyletek,szekták game over.Közpénz coki !!!!!!
miloka
2010. november 14. 16:21
Magyarán, ha a feléből is tudnak gazdálkodni jövőre, akkor eddig is meg tudtak volna élni ebből. Azaz egyesek az OÉT-ban jó pénzeket tettek zsebre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!