Megalakul az Országmárka Tanács

2010. október 08. 17:33

Magyarország pozitív külföldi megítélése és megjelenítése céljából hozza létre a kormány az Országmárka Tanácsot.

2010. október 08. 17:33

A kormány Magyarország egységes, pozitív külföldi megítélésének és megjelenítésének, valamint az egységes országmárka kialakításához és az országkép formáláshoz szükséges szakmai előkészítő, javaslattevő és véleményező fórumként létrehozza az Országmárka Tanácsot - olvasható a Magyar Közlönyben.

A tanács feladata az országmárkával kapcsolatos kommunikációs javaslatok előkészítése, az országkép-formálással kapcsolatos kormányzati döntések előkészítésében való közreműködés, állásfoglalások kidolgozása az egységes országmárka megteremtése és üzemeltetése érdekében. A tanács Magyarország külföldi megítélésével összefüggő, az egységes országmárka és országkép kialakítását elősegítő kutatások kezdeményezésével, az országképpel kapcsolatos kormányzati tájékoztatás elősegítésével, a hazai és külföldi sajtóban megjelenő – az országmárkával vagy az országképpel kapcsolatos – elemzések, tanulmányok, szakmai tárgyú írások, illetve szakmai folyóiratok figyelemmel kísérésével is foglalkozik.

A testület elnökét és további legfeljebb 25 tagját a közigazgatási és igazságügyi miniszter kéri fel. A tanács társelnöki feladatait a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelõs helyettes államtitkára és a Külügyminisztérium kulturális diplomáciáért felelõs helyettes államtitkára látja el.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabuci
2010. október 10. 18:41
Milyen igaz, hogy a kutyából nem lesz szalonna. A tolvaj is csak tolvaj marad, hiába nyer meg egy választást.
Adófizető
2010. október 09. 20:48
Volt már egyszer egy országblamázs központ jó pénzért. Úgy látszik, hogy egy csomó akkori ingyenélő azóta sem talált magának tisztességes megélhetést, ezért a Vezér ismét osztogat Nekik egy kicsit az adónkból.
trendo
2010. október 09. 20:43
Lehet-e egy országot úgy árulni a világban, mint egy mosóport vagy üdítőitalt? Szkeptikus vagyok, hogy most pont egy ilyen újabb költséges gittegyletre van szükség. A fő bajom az, hogy egy ilyen projektben csak az a biztos, hogy a rászánt költségeket valakik el fogják költeni. Ráadásul a zömét külföldön. A bevétel meg teljesen bizonytalan és teljességgel kimutathatatlan.
valv
2010. október 08. 21:54
Kedvenc országimázs videóm ( Izland) http://www.youtube.com/watch?v=npawmHVaf-E Remélem,a Magyarország-reklámban nem Matolcsi fog táncolni. Amúgy a cím alapján azt hittem végre bevezetik az egységes Magyar Termék logót, de nem:-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!