Emelnék a minmálbért

2010. október 22. 15:55

Legalább 4,5 százalékos minimálbér-emelést fog javasolni a kormány 2011-re az Országos Érdekegyeztető Tanácsnak - mondta Matolcsy György.

2010. október 22. 15:55

Matolcsy György szerint 4,5 százalékos minimálbér emelés esetén senki sem jár rosszul a jövőre bevezetendő egykulcsos, 16 százalékos szja-kulccsal. Hozzátette azt is, hogy jövőre 3 százalékos gazdasági növekedést és 3,4 százalékos inflációval számol a kormány, ennek alapján megfontolandó, hogy a minimálbér ne csak a mai értékét, de a reálértékét is őrizze meg, s ehhez a 4,5 százaléknál nagyobb mértékben szükséges emelni.

Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke, a munkavállalói oldal soros elnöke elmondta: a tervezett adórendszer a magasabb jövedelműek számára kedvező, a minimálbéren foglalkoztatottaknak viszont az egykulcsos adórendszer több mint kétezer forintos veszteséget eredményez.

Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke, a munkaadói oldal szóvivője elmondta: az adórendszerben egyértelműen üdvözlik a társasági adó további csökkentését, és egyetértenek az egykulcsos személyi-jövedelemadó bevezetésével is, mert versenyképességet és átláthatóságot eredményez, valamint támogatják a gyermekkedvezmény bevezetését is.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Yor
2010. október 22. 18:15
Akkor, most már jut margarin is a kenyérre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!