Borsik: A kormánynak nincs programja

2010. október 28. 17:29

Végig nem gondolt eseti kormányzati döntések születnek - mondta Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) elnöke Salgótarjánban.

2010. október 28. 17:29

A kormánynak gyakorlatilag nincs programja, az emberek bizonytalanságérzetét pedig nagyban növeli, hogy végig nem gondolt eseti döntések születnek - mondta Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) elnöke csütörtökön Salgótarjánban sajtótájékoztatón.

Borsik szerint a két akcióterv nem akar összeállni egy koherens kormányprogrammá, az, hogy egy kormánynak ne legyen programja, újszerű a magyar gyakorlatban. Az elnök példaként hozta a magánnyugdíjpénztárak ügyét. „Tipikus dolog, hogy hoznak egy döntést, de a döntés végrehajtása nincs kitalálva” - tette hozzá. Azzal kapcsolatban, hogy egy fideszes javaslat szűkítené az Alkotmánybíróság jogkörét, miután a testület alkotmányellenesnek nyilvánította és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a különadót, Borsik János azt mondta: a jogállamiságot a legkisebb mértékben sem szabad kikezdeni.

Az elnök hangsúlyozta: az ASZSZ igazságtalannak és aránytalannak tartja a 16 százalékos egykulcsos adót, mert az alacsony keresetűeket sújtja, a magas jövedelműek pedig még több nettó fizetést realizálhatnak. Ha ez így marad, a munkavállalók 80 százaléka rosszabbul jár - mondta.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hórics
2010. október 29. 11:02
A Borsik egy az előző kormány által megvett kommcsi! 8 évig árulta a tagjait, szava sem volt az ország és az emberek kirablásához! Annyira számítanak a szavai, mint a tavaszi hó! Egyébként az előző kormány alatt lett neki is milliós fizetése a MÁV-tól? Hogy is van ez?
Karcolt
2010. október 29. 01:11
Hogy a kormánynak nincs koherens, átgondolt programja, hanem rögtönöznek, az világos. Sajna annyira titkolták, hogy mi is a valódi programjuk, hogy azt is elfelejtették, hova írták fel. Ez független attól, hogy ki ez a Borsik és hogy azt a szokásos marxista toposzt nyomja a 16%-os adóról, amit az itt kommentelő pártkatonák és fideszhívők is nyomnának, ha épp nem a Fidesz ötlete lenne ez most.
nemhiszek
2010. október 29. 00:16
Ezt a figurát! Még hogy a kormánynak nincs programja! Vagy annyira naiv, hogy elhiszi amit mond, vagy csak hangulatot akar kelteni. Esetleg mindkettő. A kormánynak igenis van programja. Lehetőleg minél tovább halogatni ígéretei betartását, s mielőbb végrehajtani azon a titkolt terveit, melyeket nem kötött orrunkra. Egyszóval, a szokásos kormányzati induló stratégia. A zsibárus is tízszer annyit kér aztán enged. De még így is jól jár.
sensei
2010. október 28. 22:54
"Végig nem gondolt eseti kormányzati döntések születnek - mondta Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) elnöke Salgótarjánban. " Amikor Feri "bátyád" hetente jelentette be a 48, meg a fene tudja milyen pontjait, - szavad sem volt te Jani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!