Tízezreken segíthet az Eszközkezelő

2010. szeptember 16. 14:41

Matolcsy György szerint néhány tízezer bajba jutott devizahitelesen segíthet a hamarosan felállítandó Nemzeti Eszközkezelő Társaság. A nemzetgazdasági miniszter ismét megerősítette, hogy megszorítások nélkül érik el a jövő évi 3 százalékos hiánycélt.

2010. szeptember 16. 14:41

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a TV2 Mokka című műsorában ismertette: október 15-ig kell kidolgozni a Nemzeti Eszközkezelő Társaság koncepcióját, a kormány ekkor dönt annak létrehozásáról, majd azt követően néhány hónap alatt felállhat az intézmény. A bajba jutott devizahitelesek egyéni kérésre forintra válthatják majd hiteleiket, vagy ha nem tudják fizetni a törlesztést, akkor bérletre válthatják a tulajdonjogot, amelyet az eszközkezelő vásárol meg. Mint mondta a tárca úgy számol, hogy néhány tízezer hitelesen segíthet a nemzeti eszközkezelő társaság.

A kormány 2011-re 3 százalék alatti GDP-arányos államháztartási hiányt tervez. Az egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadót mindenképpen bevezetik jövőre, csak az a kérdés, hogy egy, két vagy három lépésben vezetik-e majd be. A hiánycélt nem megszorításokkal érik el. A bürokrácia csökkentéséből 150-200 milliárd forint megtakarítással számolnak, de az állami vállalatok rendbetétele is többletbevételeket hozhat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!