OÉT: nem egyeztet a kormány

2010. szeptember 01. 10:17

A szakszervezetek kifogásolják, hogy a kormány nem tesz eleget törvényi kötelezettségének és nem hívja össze az Országos Érdekegyeztető Tanácsot. Az adminisztráció ehelyett írásban konzultálna.

2010. szeptember 01. 10:17

Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke kedden elmondta: a kormány ugyan tagja az Országos Érdekegyeztető Tanácsnak, ám egyáltalán nem hajlandó részt venni annak munkájában. Nagy Anna kormányszóvivő elmondta: a kormány inkább az OÉT működéséről konzultálna, mivel hatékonyabb és gyorsabb ügyintézést szeretnének. A kormány írásbeli konzultációt kezdeményezett a tanáccsal.

A szakszervezeti vezető szerint az utóbbi időben olyan kormányzati döntések születtek, melyek megalkotása során a kormánynak együtt kellett volna működnie az érdekegyeztető tanáccsal. Úgy gondolja: ilyen a végkielégítések limitálása és a háztartási munka szabályozása. Borsik ezeket munkavállaló- és társadalomellenesnek tartja.

A törvény szerint a kormánynak kötelező egyeztetnie az OÉT-tal többek között a foglalkoztatás-, és bérpolitikáról, a munkajogi szabályozásról, illetve munkavédelemről is - a legutóbbi tanácskozás négy hónapja történt. Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint szomorú, hogy a kormány figyelmen kívül hagyta a júliusi adótörvények előtti egyeztetést.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. szeptember 01. 19:49
Dagadt Borsik most ugrál? Az elmúlt 8 évben hol voltak???
küllő
2010. szeptember 01. 18:47
Miért kéne egyeztetniük bárkivel is? "Forradalom" történt állítólag, úgyhogy mindenkionek kuss. Ez van. Azért kiváncsi lennék, akik most ezért a "tökös" húzásokért veregetik fideszék vállát két éve hogy sikongattak volna a "komcsi módszerekért".
gentry
2010. szeptember 01. 13:40
Most kivételesen egyetértek a kormánnyal. A szakszervezeteket pedig szét kellene zavarni, a vezetőit pedig elküldeni dolgozni.
drkovax
2010. szeptember 01. 12:37
Akárhogy csűrjük-csavarjuk, a szakszervezeteknek egyedül a média-esemény hiányzik és nem a valódi, tartalommal bíró egyeztetés (amit bizony fajsúlyos törvénytervezetek esetén nem biztos, hogy egy adhoc nyilatkozatban, élőszóban lehet a legjobban tisztázni).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!