Tóth: Nem kaptam politikai utasítást

2010. szeptember 28. 11:16

Tóth Gábor, az egykori fővárosi főkapitány a jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság előtt elmondta: nem kapott politikai utasításokat, amíg főkapitány volt.

2010. szeptember 28. 11:16

Tóth Gábor, Budapest egykori rendőrfőkapitánya a parlament jogsértéseket vizsgáló albizottságának keddi ülésén kijelentette: rendőrfőkapitányi szolgálatai alatt nem kapott politikai utasítást. 

A posztot 2007 nyarától betöltő Tóth egy kivételt is felmutatott: a 2008-as szivárvány felvonulást először nem vette tudomásul a BRFK, ám Draskovics Tibor akkor rendészeti miniszter sajtóban is megjelent felszólításának hatására felülbírálták álláspontjukat.

Az albizottsági meghallgatáson egy vita is kialakult: Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő bírálta Révész Máriusz és Gulyás Gergely álláspontját, miszerint egyes 2006-os jogsértéseken kívül általában véve javult a rendőri fellépés szakszerűsége. A fideszes képviselők szerint.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. szeptember 28. 16:30
senki sem válalja??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!