MN: Gyurcsány tudott a jogsértésekről

2010. szeptember 21. 10:01

A Magyar Nemzet szerint Gyurcsány Ferenc tudhatta: a Sukoró-projekt kiemelt jelentőségűvé nyilvánítására nincs jogalap. A kaszinóváros körüli visszaélések kapcsán újabb gyanúsítottat hallgattak ki.

2010. szeptember 21. 10:01

A főügyészség újabb gyanúsítottat hallgatott ki a sukorói telekcsere kapcsán - írja a keddi Magyar Nemzet. Farkas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője a lapnak elmondta: az MNV volt vezetőjén, Tátrai Miklóson, illetve annak társán, Császy Zsolton kívül már egy vidéki ügyvédet is gyanúsítanak.

A feltételezések szerint a mindeddig ismeretlen jogász közokirat-hamisítást követett el. Farkas Géza szerint a férfi színlelt ajándékozási szerződések elkészítésében vállalhatott szerepet Joáv Blum albertirsai és pilisi ingatlanjai kapcsán. Az ügyvéd írásban tesz vallomást, valamint panaszt tesz a gyanúsítások miatt.

A Magyar Nemzet birtokába került egy levél is, melyben Árvai Csaba, a Pénzügyminisztérium egykori főosztályvezetője még a Gyurcsány-kormány utolsó ülése előtt hívta fel a figyelmet arra: nincs jogalap arra, hogy a Sukoró-projektet gyorsított rendelettel kiemelt jelentőségűvé nyilvánítsák. A kabinet utolsó ülésén ez mégis megtörtént, a rendeletet Gyurcsány Ferenc látta el szignójával.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szonja91
2010. szeptember 21. 17:41
Már megint miért nem lepődök meg,hogy Gyurcsány tudott mindenről?
gilyanpeter
2010. szeptember 21. 17:37
Nem az a kérdés, hogy Gyurcsány tudott-e róla, hanem az, hogy ezt miként lehet bizonyítani.
Mimes
2010. szeptember 21. 15:34
Amúgy mire eljutunk az Önk. választásokig, lesz még az MSZP-ből valaki szabadlábon? :) Vagy majd az előzetesben ülve izgulják végig a műsort? :)
hori77
2010. szeptember 21. 12:23
ferire vár a börtön!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!