Feketelistás alvállalkozót bízna meg a zuglói önkormányzat

2010. szeptember 27. 13:13

A Magyar Hírlap értesülései szerint több mint tízmilliós APEH-tartozással rendelkező alvállalkozót készül megbízni bruttó harmincmilliós munkával a liberális vezetésű zuglói városvezetés még az önkormányzati választás előtt.

2010. szeptember 27. 13:13

Az életveszélyessé vált Thököly út 35.–37. szám alatti épület bontásához keresett vállalkozót a zuglói önkormányzat, a pályázatot végül a Bernecker Kft. nyerte meg. Csütörtökön letelik az a tíz nap, ami után megköthető a szerződés. A Magyar Hírlap információi szerint meg is köttetik, annak ellenére is, hogy a nyertes alvállalkozója 180 napon túli, tízmillió forintot meghaladó tartozást halmozott fel az APEH-nál, pedig ez a kiírás szerint kizáró ok.

A lap úgy tudja, hogy az alvállalkozó nyilatkozott köztartozás-mentességéről, pedig neve most is olvasható az APEH honlapján. Szűcs István közbeszerzésekért felelős zuglói alpolgármester azt mondta, hétfőn újra megkérdezi az illetékeseket, hogy megtagadhatja-e a szerződés aláírását, ám eddig azt mondták neki, hogy nem.

Bokor István, a vagyonkezelő vezérigazgatója azt közölte, hogy a nyertes alvállalkozója szeptember 20-án benyújtotta a pályázat érvényességéhez szükséges APEH-igazolást. Bokor a Magyar Hírlap kérdésére elmondta, nem tud róla, hogy bármelyik igazolás érvénytelen lenne. Szűcs István is azt mondta a lapnak, hogy nem tudja megítélni az APEH-igazolás hitelességét, a szakemberek véleménye alapján dönt a héten az aláírásról.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!