Törvény készül a kritikus infrastruktúráról

2010. augusztus 23. 09:54

A jövőben biztonsági tervben kell rögzíteniük a gáz- és áramszolgáltatóknak, miként biztosítják létesítményeik védelmét, előzik meg a működési zavarokat és hogyan állítják helyre a szolgáltatást a rendszer sérülése esetén.

2010. augusztus 23. 09:54

Szeptemberben tárgyalja a kormány a kritikus infrastruktúráról szóló törvényt, melynek értelmében a gáz- és áramszolgáltatóknak kockázatelemzés alapján biztonsági tervben kell rögzíteniük, hogyan biztosítják létesítményeik védelmét, hogyan előzik meg a működési zavarokat és ha a rendszer esetlegesen megsérül, hogyan állítják helyre a szolgáltatást.

A szabályozás megalkotása uniós előírás, de a hazai tapasztalatok is azt mutatják, hogy szükséges. „Tavaly 614 tartós áramkimaradás volt Magyarországon, s azok 802 ezer fogyasztót érintettek, míg az idei évben eddig 887 tartós üzemzavar történt, 836 ezer fogyasztót érintve” - mondta a Népszabadságnak Horváth Péter, a Magyar Energia Hivatal vezetője.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szonja91
2010. augusztus 23. 16:39
Nagyon helyes, a szocik ezzel sem tudtak mit csinálni, szóval minél több módosítás,törvényhozás, annál jobb!
drienovác
2010. augusztus 23. 11:05
szégyen, hogy eddig Magyarországon ez a kérdés nem volt rendezve
sky.net
2010. augusztus 23. 10:36
nem mellépofázni kéne már ... hanem rendezni az áram árát tisztességes szinten ... és az elmüs szemétkedést a lemágneseződő szemét ócska mérőórákkal ...amiket azért raknak fel mert aztán többet mutatnak mint amennyit mari néni fogyaszt... és akkor ha bevizsgálod 10 000 ret akasztanak , sőt meg is vádol a mocsok hogy mert fékezed ... ja ...vagy magától lemágneseződik mert szar kínai mágnes van benne ? ...éshát nagy üzlet a nem felhasznált áramot kiszámlázni ...burkolt áremelés ...fogyasztóvédelem nincs a kormány meg les mint a birka , és ? igen és beszedi a elmüs korrupciós pénzeket is ? vagy csak les mint a birka ???? küldözhetjük a bankoknak is az egymillás büntit ... nagyon megijednek ... úgy csinálunk mintha csinálnánk valamit ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!