Soros pénzéből él tovább a Magyar Narancs?

2010. augusztus 25. 08:51

A Mandiner információi szerint a Magyar Narancs Soros Györgyhöz köthető intézményektől kapott pénzekből hamarosan liberális hírportált épít. A főszerkesztő szerint erről nincs szó, hiszen a pályázatnak még nincs eredménye, és nem is hírportál lesz, hanem a hetilap csinos online kiterjesztése, némi extra tartalommal.

2010. augusztus 25. 08:51
Bukovics Martin

Soros György nevéhez köthető intézményektől kapott pénzből építene liberális hírportált a narancs.hu helyére a Magyar Narancs - értesült a Mandiner. A jelenlegi honlap mind funkciókban, mind tartalomban szegény: gyakorlatilag nem más, mint az aktuális hetilap tartalomjegyzéke, egy-egy online is elérhető friss cikkel és egy hol működő, hol nem működő archívummal.

A liberális hetilap szerkesztőségének fejében már régóta érlelődik a megújulás gondolata - nagyjából egy éve megkérdezték már olvasóikat egy kérdőívben, milyen új témákat, szerzőket, megközelítéseket olvasnának a Narancsban az eddigieken kívül.

„Az az információ, miszerint a Narancs pénzt kapott volna Soros Györgyhöz köthető intézményektől, nem igaz. Az viszont igaz, hogy pályáztunk ilyen intézményekhez, de ennek a pályázatnak a sorsáról egyelőre nincs döntés” - mondta a Mandiner kérdésére Bojtár B. Endre, a Magyar Narancs főszerkesztője. Bojtár lapunknak elmondta, a pályázat célja a narancs.hu régóta dédelgetett felfrissítése, „mely narancs.hu viszont nem klasszikus hírportál akar lenni, hanem a hetilap csinos online kiterjesztése, némi extra online tartalommal.”

Hogy pontosan hogyan nézzen ki és működjön az új Narancs-honlap, arról egyelőre nincs döntés. A főszerkesztő tájékoztatása szerint az új weboldal előképe a többi hetilap webes megjelenése, így ebből a körből nézegetnek, ha egyáltalán. „A narancs.hu ebből adódóan ugyanazért és ugyanúgy lenne liberális, mint a Narancs: a szabad versenyes piacgazdaság, a parlamentáris demokrácia és az egyéni szabadságjogok elvtalajába gyökerezve igyekezne tájékoztatni művelt olvasóit a világ dolgairól, legjobb tudása szerint. És hát a következő pár évben sem szeretnénk mást csinálni, csak ezt - mint a fentiekből is kiderül, egy okos weboldallal feljavítva” - így Bojtár B. Endre.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. augusztus 26. 12:33
Soros csak szennylapokat tud támogatni?
mesi
2010. augusztus 25. 13:23
Mellesleg mi itt a hir? A narancs gatyaba akarja razni az online valtozatot - lehet, hogy hirportal lesz belole, de a foszerkeszto szerint nem. Palyaztak Soroshoz - lehet, hogy kapnak penzt, lehet, hogy nem. Micsoda izgalmak! Hogy a cimhez is legyen nemi koze a cikknek, a mandiner esetleg megkerdezhette volna, hogy most mibol elnek. Vagy kiindulaskent megnezhetnetek a hirdetesi arakat es atlapozhatnatok az utolso szamot. Vagy megnezhetnetek a merleguket. Vagy mittomen.
teglagyarimegallo
2010. augusztus 25. 11:51
kokavec úr, münk rejakciósok azé kacagunk a narancson, mert hogy a piac legnagyobb szószólója csak támogatásból tud megélni. nyöhehe, mondják mifelénk
tevevanegypupu
2010. augusztus 25. 11:34
Ongondoskodtak. Konyorogtek Sorosnak, hogy vessen nekik par denart.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!