Nézőpont: Szakadhat a Jobbik

2010. augusztus 31. 11:30

A Nézőpont Intézet legújabb tanulmánya a radikális pártban megjelent alapvető konfliktusokat elemzi. Az esetleges önkormányzati kudarc kenyértöréshez vezethet.

2010. augusztus 31. 11:30

A Nézőpont Intézet legfrissebb elemzése szerint a Jobbikban egyre élesebben jelennek meg a belső nézetkülönbségek, melyek - főként a helyhatósági voksoláson való kudarc esetén - akár pártszakadáshoz vezethetnek. A legsúlyosabb probléma az elemzők szerint az, hogy a radikálisok nem tudnak mit kezdeni az ellenzéki szereppel.

A legfontosabb törésvonalak olyan kérdések mentén alakultak ki a pártban, mint a Gárda megítélése, a parlamenti ellenzéki politizálás mikéntje, illetve a Fideszhez és a kormányhoz való viszony megítélése. A problémák alapszervezeti szinten is megjelentek, ezt bizonyítja Ambrus Zoltán Bács-kiskun megyei elnök és Pachl Tamás Komárom-Esztergom megyei alelnök lemondatása is. A tatabányai és kecskeméti szervezeteket feloszlatták.

Az önkormányzati választás valóban kudarcot hozhat a párt számára: a tendenciák alapján nem valószínű, hogy meg tudják szerezni a második erő címet, és a közgyűlésekben nem számíthatnak a „mérleg nyelve szerepre”.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. szeptember 01. 15:59
ezt már rég lehet látni...
gilyanpeter
2010. augusztus 31. 17:29
Az lenne a legjobb, ha szétforgácsolódna, és év múlva be sem jutnának a parlamentbe.
vizipipa
2010. augusztus 31. 13:51
A Nézőpont, mint a Fidesz házi közvélemény kutatója, azt hoz nyilvánosságra, amiről úgy gondolják: előnyös a Fidesznek. Kövér (Kósa?) int, Mandinernél az anyag (meg társainál), a heti sajtóegyeztetés szerint, cikk jön. Az anyagban nincs újdonság a már ismert esetekhez képest. Pont az a színvonal, mintha a Progresszív Intézet (maszop) az ismert Fideszes belső problémák és a Fidesz-KDNP helyi ellentétek kapcsán összekanyarintana egy 8-10 oldalas anyagot: Szakadás jöhet a kormányfrakcióban címmel. Azt is lesz aki hozza, Hírszerző, Mancs, stb. Ez az anyag olyan terelés ízű. Van a Fidesz szavazóknak (mint tudjuk) egy olyan egyharmada aki biztosan többet várt/vár és egyre türelmetlenebb. Szerintem ők a címzettek.
sky.net
2010. augusztus 31. 12:58
szerintem meg a jobbik nagyjából egyben van , szrban a maszop van meg a meg a szadesz szagú lmpee ,,, csak várni kell türelmesen és nem erőlködni ...ez is a politika része , ott az afgán ügy , a villanyáram ára , a banki szemétkedés , a hitelesek ... a bolsi patkány lusztrációs kérdés ...stb valamit villantani kell és ez mind a fidesz nyakában van , és egyenlőre szart se csináltak pár szimbólikus gesztussal, meg mutyi gyanús háttéregyezkedéssel meg nem lehet hosszabb távon megőrizni a tábort mert egy része igen gyorsan leold
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!