Fideszeseket is eltiltana a Jobbik

2010. augusztus 30. 07:37

A Jobbik lusztrációs javaslata több fideszes politikust is száműzne a közéletből - írja a Népszava. A lap által felsorolt politikusok között van a köztársasági elnök is.

2010. augusztus 30. 07:37
A Jobbik alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be, amellyel kizárnák a közéletből az 1990 előtti állami vezetőket, az egykori állampárt vezető tisztségviselőit és az erőszakszervezetek vezető tisztjeit. A Vona Gábor pártelnök és Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje által jegyzett javaslat azonban több fideszes politikusnak is keresztbe tenne - írja a Népszava.
 
A lap felsorolásában szerepel Mikola István, aki a Hazafias Népfront alelnöke volt, Martonyi János, aki 1989-ben a Németh-kormányban volt miniszterhelyettes, majd kormánybiztos, Pozsgay Imre, aki a Hazafias Népfront főtitkára, illetve az MSZMP KB-tagja, majd államminiszter volt a Grósz- és a Németh-kormányban. A Népszava említi Schmitt Pált, aki az Országos Testnevelési és Sport Hivatal elnökhelyettese, és Stumpf Istvánt, aki a Hazafias Népfront alelnöke volt. 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gorgiasz
2010. augusztus 30. 12:14
Orbán és Kövér hol volt KISZ titkár? Komolyan érdekelne, mert egy gyors gugli nem dobta ki.
advocaat
2010. augusztus 30. 12:04
Én Fidesz-tag vagyok. De a lusztrációnak KI KELL TERJEDNI a "Csintalan-jelenség" ÉRINTETTJEIRE IS, mint Csehországban, Lengyelországban vagy Romániában is! S HIÁBA NEM TETSZIK, radikál -antikommunista Elnököm: csak a tiszta múltú ember MARADHAT!!
Gorgiasz
2010. augusztus 30. 12:04
Számomra nem világos pontosan hol húzódik a határ, milyen szervezetekre és tisztségekre vonatkozna a törvény, de szerintem a Hazafias Népfront és a Sport Hivatal nincs benne.
streca
2010. augusztus 30. 11:47
Vona erre a kérdésre elég egyértlmű választ adott! Nem képviselőkben gondolkodnak, így Nyikos László is mehetne. Nézzétek meg a MA Reggelt, valamelyik múlt heti műsorban Vona volt Szemközt. A javaslatot szerintem a lakosság jelentős része támogatná. A Fidesznek is kéne, dehát azzal valahol magának is gondokat okoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!