Vizsgálódik a katasztrófavédelem a BorsodChem ügyében

2010. július 13. 21:18

A jogszabályban meghatározottnál később tájékoztatta a közvéleményt a BorsodChem a cég kazinbarcikai üzemében hétfőn történt leállásról. A katasztrófavédelem a sajtóból értesült az eseményről, vizsgálatot indítottak.

2010. július 13. 21:18
Üzemzavar miatt állt le a termelés hétfőn a BorsodChem Zrt. kazincbarcikai üzemében. A vállalat haladéktalanul leállította a gyár működését, környezeti illetve személyi kár nem következett be - közölték. Az üzemzavarról értesítették a környezetvédelmi és egészségügyi hatóságokat, részleteket azonban nem közöltek.
 
A katasztrófavédelem országos főigazgatója vizsgálatot indított az ügyben, mert a hatályos jogszabályok értelmében egy ilyen veszélyes üzemnek azonnali hatállyal tájékoztatnia kellett volna az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Borsod megyei hatóságát. Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője közölte, gyakorlatilag a sajtóból értesültek az esetről, tájékoztatási kötelezettségével a cég a jogszabályban előírtnál később élt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!