Új elnök az Energia Hivatal élén

2010. július 02. 17:01

A mai nappal Horváth Pétert nevezte ki a Magyar Energia Hivatal élére Orbán Viktor. Horváth korábban a Fidesz szolnoki elnöke volt.

2010. július 02. 17:01

Horváth Pétert a nemzeti fejlesztési miniszter javaslatára nevezte ki a miniszterelnök. Megbízatása hat évre szól. Az energia hivatalt eddig vezető Matos Zoltán június 10-én mondott le posztjáról.

Horváth Péter korábban a Fidesz szolnoki elnöke volt, az energetikusokat képző moszkvai Gubkin Egyetemen végzett, majd a Mol elődjénél, az OKGT-nél dolgozott, egyebek között a szolnoki kőolajkutatás területén, illetve a Mol Nyrt. üzletfejlesztésért felelős vezetője volt.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Übermayer
2010. július 03. 00:33
az Energiahivatal a MOL egyik kulcsa, ezért kellett egy molos vezető az élére
lastres
2010. július 02. 21:50
Hm. Az egy dolog, hogy megintcsak pártpolitikus egy szakmai szervezet élén (úgy látszik, nem volt igaza a Hírcsárdának: http://hircsarda.hu/1-politika/8402-elfogytak-a-fideszesek-leallhatnak-a-kinevezesek/ ). A nagy kérdés, hogy egy olajos hogyan áll hozzá a szükséges váltáshoz (átállás a megújulókra). Nem túl biztató...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!