Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Rendőrök szabotálták a melegfelvonulást?

2010. július 16. 19:45

Rengeteg kifogásuk van a melegeknek a július 10-i melegfelvonulás biztosításával: a jogszabályban előírt 10%-nál kétszer több rendezőt követeltek a szervezőktől, illetve a nem kötelező egészségügyi biztosítást is számon kérték a melegeken.

2010. július 16. 19:45

A melegek elvesztették a bizalmukat a rendőrségben, minden, a rendőrökkel kötött megállapodást írásba kellett volna foglalni - közölte Steigler Sándor, a melegfelvonulást rendező Szivárvány Misszió Alapítvány kuratóriumi elnöke pénteken, utalva arra, hogy a melegfesztivál nyitónapján szélsőjobbos fiatalok megvertek egy külföldit, a szombati felvonulást követő Rainbow Party biztosításakor pedig nem megfelelően jártak el.

A szervezők szerint a Meleg Méltóság Menet hivatalos indulási időpontja előtt alig két órával a Hősök terén közölte a szervezőkkel a menetet biztosító rendőri vezető, hogy a korábbi megbeszéléssel ellentétben nem állítják fel a szervezők által kért kordonokat és beengedő kapukat. A helyszínre érkező budapesti rendőrfőkapitány ezt úgy módosította, hogy akkor fogják felhúzni a kordonokat, ha fizikai veszély fenyegeti a felvonulókat. A rendőrség a jogszabályban előírt 10%-nál kétszer több rendezőt követelt a szervezőktől, illetve a nem kötelező egészségügyi biztosítást is számon kérték.

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. július 19. 10:37
A melegeknek nem kellett volna eddig provokálni a többséget és akkor most nyugodtan vonulhattak volna!
maki
2010. július 18. 16:45
A XXI. század, Magyarországon is, a toleranciáról kell hogy szóljon. Fogadjuk el a világ sokszínűségét és próbáljunk meg egymás mellett békében élni. Viszont csak addig toleráljunk tetteket, gondolatokat, nézeteket, amíg azok nem terjesztenek gyűlöletet, nem hirdetnek és alkalmaznak erőszakot és terrort. Az hogy van homoszexualitás és van meleg életforma, el kell fogadjuk. Ez mindig is volt és lesz is. A MELEG FESZTIVÁL szeretné bemutatni, megmutatni ezt az életformát, és fórumot teremteni, hogy beszélgessünk róla. A meleg FELVONULÁS pedig megemlékezés egy New York-ban történt agresszív incidensre. Ezért szerencsésebb is lenne "megemlékezésnek" tituláni. Tűlünk nyugatabbra már népünnepély lett ezekből a felvonulásokból, komoly programkínálattal és nem utolsó sorban jelentős turisztikai bevétellel. Mi egy ilyen fesztiválhoz még nem nőttünk fel és lehet, hogy nem is kell felnőnük. Megemlékezni viszont lehet. Sajnos a szervezők maguk sem igazán definiálták a rendezvények célját. Azt hiszem, elsősorban az elfogadásra, toleranciára és jogegyenlőségre kellene felhivni a figyelmet. Az utcán vonuló, magamutogatók a melegek csak nagyon kis százalékát képviselik. A fentebb említett un. "normális" melegek nem vonulnak az utcára. Ők inkább saját, szűkebb környzetükben találkoznak és foglalkoznak ezekkel a témákkal. Fogadjuk el, hogy vannak meleg párok. Miért ne élhetne két férfi vagy két nő együtt, boldogságban. És ez nem csak a szexről szól. Ugyanúgy, mint a heterók, tervezgetik az életüket, céljaik vannak, dolgoznak, szórakoznak, utaznak. És élik le együtt életüket. És akkor felmerülnek pl. jogi kérdések: öröklés, kórházi titoktartás, élettársi/házastársi lakástámogatás, stb. Ezek a meleg párok is szeretnének élni ezen jogokkal. Tolerancia: Ne szóljanak be a szomszédok, mert két fiú együtt él. Ne buzizzanak az utcán. Ne csodálkozzon a társas utazás szervező. Stb. Sajnos, sok meleg nem meri felvállani identitását, és azt elfojtva, boldogtalanul éli le életét. Nem is tudjuk, hány meleg él közvetlen környezetünkben. Lehet, hogy a vízvezetészerelőnk, a postásunk, a bankárunk, a patikusunk, a tanár bácsi, a kedvenc zenekarunk dobosa is melegek. Az ő életüket könnyítenénk meg, ha támogatnánk mozgalmukat az egyenlő elbánásért. És mindez nekünk nem kerül semmibe!!! A magamutogatók meg lassan visszaszorulnak (reméljük, a szervezők is ezt szeretnék) és évente lehetne egy nap, hogy eszmecserét folytassunk a témában. Ismerjük meg egymás gondolatait politikától, ideológiáktól, szélsőséges gondolatoktól, előítétetektől mentesen!
Öreg
2010. július 17. 15:09
No_comment! Jó lenne, ha végiggondolnád a szavaidat, hogy milyen kirekesztő vagy: 1. A homokos felvonulást támogatók szerinted különb emberek, mint akik nem támogatják. /Nem a nemi identitásról van szó, hanem a polgárpukkasztó felvonulásról. 2. Minimálbéreseket emlegetsz gunyosan azzal, hogy ők féltik az adóforintjaikat. Szavaidból kiderül, hogy a minimálbérért dolgozó embert - mint embert- nem tartod egyenlőnek a magas jövedelmüekkel. Tehát az emberek egyenlősége számodra nem elfogadott, tehát ismét csak kirekesztő vagy. 3. Elvárjuk-és joggal elvárjuk- a civil szervezetektől, hogy az élet különböző területein az élet minőségét javitó szerveződéseket hozzanak létre.Gondolok a különböző alapitványokra, amelyek rászorulókat támogatnak. Anélkül, hogy rendezvényeiket állami pénzből finansziroznák és védelemre szorulnának. Ahhoz, hogy megbecsültek legyenek, olyasmit tesznek, ami kivivja az emberek megbecsülését. A derék felvonulásszervezőknek, a büszkeségükért /?/ kiállóknak miért nem jutott eszébe, hogy az idén az erre a célra összeadott pénzzel az árvizkárosultakat segitség. a melegekkel szimpatizálók és nem szimpatizálók között ezen a téren nem lehetne egyezség?
no_comment
2010. július 17. 12:28
Nos, kifogytal az ertelmes hozzaszolasokbol. Majd ha latok valami olyat toled, amire erdemes vesztegetni par byte-ot, akkor mindenkeppen eleg a lehetoseggel. Addig viszont hagylak haborogni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!