Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Leváltották az ORFK vezérkarát

2010. július 01. 09:13

A csütörtöki állománygyűlés sajtóanyagából kiderült: Tóth Tamást, az V. kerületi rendőrkapitányság vezetőjét nevezte ki Budapest rendőrfőkapitányának július 1-jei hatállyal Pintér Sándor.

2010. július 01. 09:13

A belügyminiszter visszavonta az ORFK helyettes vezetőinek megbízását. Pintér Sándor Tóth Tamást Budapest rendőrfőkapitányának, Házi Istvánt pedig a Szervezett Bűnözés Elleni Központ vezetőjének nevezte ki. Házi mostanáig az ORFK bűnügyi főigazgatója volt.

Petőfi Attila, az NNI eddigi vezetője az lett az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója, a NNI élére az eddigi helyettes, Csizner Zoltán került. Papp Károly dandártábornok a Készenléti Rendőrség parancsnoka lett a közbiztonsági főigazgató.

A belügyminiszter leváltotta Sipos Gyulát is, az új gazdasági főigazgató Lajtár Róbert vezérőrnagy lett. Létrehoznak egy új szervezetet, a Terrorelhárítási Központot, ennek megszervezését Bodnár Zsolt dandártábornok, a BRFK eddigi bűnügyi vezetője kapta. Bodnár helyére Fülöp Valter, a XII. kerület kapitánya került.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nhalasz9
2010. július 01. 10:58
Legalább megfelelő emberek kerültek a pozícióba!
hori77
2010. július 01. 09:59
Nagyon helyes! Rendet kell tenni a rendőrségben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!