Jobbik: A nemzeti együttműködésnek nem a falakon a helye

2010. július 03. 15:40

Mirkóczki Ádám szóvivő szerint a Fidesz rendelkezése a „dinamikusan épülő narancsköztársaság egyik szimbóluma lesz”. A párt közleményében azt írja: a határozat a rossz emlékezetű forradalmi munkás-paraszti korszakot idézi, amikor Lenin, Sztálin, Rákosi és Kádár arcképei mellett hirdettek hasonló dokumentumokat.

2010. július 03. 15:40

„A kormányt elragadta a forradalmi hevület, amikor kötelezővé tette a Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozat kifüggesztését a közintézmények falára” - áll a Jobbik közleményében. Mint írják: „A frissen kiadott kormányrendelet, amely szerint a közintézmények falára kötelező kitenni az elfogadott Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot, azt a rossz emlékezetű forradalmi munkás-paraszti korszakot idézi, amikor Lenin, Sztálin, Rákosi és Kádár arcképei mellett hirdettek hasonló dokumentumokat.”

A nemzeti együttműködésnek nem a falakon, hanem a mindennapi tettekben kellene megnyilvánulnia Mirkóczki szerint. „A Jobbik bízik abban, hogy ezt a kormányhatározatot nem követi a narancslobogó ünnepélyes felvonása országszerte a nemzeti trikolór mellé” - írják. 

A határozatban a nem központi kormányzati szervek vezetőitől is kérik, hogy tegyék ki a falaikra a Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot. Az LMP szerint ez az elvárás azt jelenti, hogy hűségnyilatkozatot követelnek a független állami intézményektől is, ami pedig nem az együttműködés, hanem a félelemkeltés rendszere.
 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2010. július 04. 04:24
"a határozat a rossz emlékezetű forradalmi munkás-paraszti korszakot idézi, amikor Lenin, Sztálin, Rákosi és Kádár arcképei mellett hirdettek hasonló dokumentumokat" Egyrészt Hegedűs Lórántné aláírása ott van rajta a Jobbik részéről, másrészt Kádár és Rákosi mikor beszélt olyanokról hogy nemzeti összefogás?
kérdés
2010. július 03. 23:30
Mielőtt nyilatkozott volna, el kellett volna olvasnia és megértenie, mi van a Nyilatkozatban. Így olyannak hat, mint aki népszerűségre a nagylöttyös, nagymellényű, nagyhangú ellenkezésével gyúr. Még bepótolhatja. Ha egy jobbérzésű kofa kezébe adja a Nyilatkozatot, az elmagyarázhatja neki miért is érdemes kirakni a falra.
soelmo
2010. július 03. 18:18
Azt még nem mondtátok el Jobbikos elvtársak, mit kaptatok az árpádházi lobogó lejáratásáért? A balti köztársaságok éppen most védték meg a szvasztika (horogkereszt) történelmi jogosultságát, mivel nem a nácik találták ki, csak felhesználták az ősi jelképet! Jobbikos elvtársak mit kapnak, hogy sorozatosan mocskolják lgősibb nemzeti jelképünket, az Árpád-ház családi jelképét?
states
2010. július 03. 16:57
Orbán úgy látszik nem csak a vereségeket nem képes elviselni, a győzelmeket sem. A választások éjszakáján még alázatról papolt, mára egy mentálisan végelgyengült ámokfutó tünetei mutatkoznak rajta, egyszerűbben fogalmazva gyurcsányitiszbe esett. Órási hiba volt, hogy a Fidesz nem kergette el 2006-ban, most magával ránthatja az egész jobboldalt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!