Hiány a bíróságoknál

2010. július 18. 11:15

Majdnem 3 milliárd forint hiányzik a bíróságok idei költségvetéséből. A Legfelsőbb Bíróság elnöke szerint központi segítség nélkül akár fizetésképtelenné is válhatnak.

2010. július 18. 11:15

Baka András, a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke kijelentette: A bíróságok „végsőkig feszített” gazdálkodása mellett is mintegy 2,8 milliárd forint hiányzik a költségvetésükből, így külső forrás nélkül csődbe is mehetnek.

A legfőbb problémát az okozza, hogy a bíróságok költségvetése 65 milliárd forint, ami megegyezik a 2004-es adattal. Amíg 2004-ben 1,2 millió eljárást kellett lefolytatni ennyi pénzből, addig mára ez a szám már 1,6 millió.

„Az ország bíróságai hozzávetőleg azonos helyzetben vannak, ez is jelzi, hogy nem az egyes bírósági vezetők gazdálkodásával van a gond” - tette hozzá Baka.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tisztesseg
2010. július 19. 13:17
Érdekes Baka kérése! Szerintem nem pénz kellene a bíróságoknak, hanem a korrupt, tisztességtelen bírókat kirúgni! Én tapasztaltam a nyíregyházi munkaügyi bíróság munkaügyi peremhez való viszonyulását. A bírónő helyesebben elnök asszony első fokon a városi munkaügyi bíróságon hamis, valótlan tartalmú ítéletet készített csak azért, hogy elutasítson. Másodfokon ezt szóvá tettük amire a bűnpártoló megyei bírónő helyben hagyta az elsőfokú meghamisított ítéletet!!! Ennyit a magyar tisztességes törvénykezésről!!!!!! Még annyit tennék hozzá, hogy inkább megszüntetnék a városi bíróságokat csak a megyeieket hagynák meg, mivel az ott született ítéletek 99 % - a a legfelsőbb bíróságon köt ki. Így lehetne spórolni is és több tisztességes bíró ülhetne a legfelsőbb bíróságon így meggyorsítva a tisztességes ítélethozatalokat, mert azért ott már szerintem házzá értő, alapjaiban tisztességes bírák ülnek ott.
hori77
2010. július 19. 10:23
Több pénzt kell tenni a rendszerbe, mert különben nem fog működni!
picur3ka
2010. július 18. 12:24
Hol nincs hiany, az jelentkezzen inkabb. Az utos hir lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!