Herényi is néma maradt

2010. július 07. 16:41

Dávid Ibolya után Herényi Károly sem tett vallomást szerdai ügyészségi kihallgatásán. Mindkét MDF-es politikus azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt, viszont panasszal sem éltek a gyanúsítás ellen.

2010. július 07. 16:41

Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt személyes adattal való visszaélés, valamint Dávid esetében kényszerítés gyanújával szerdára idézte be a Központi Nyomozó Főügyészség. A két politikus a parlamenti választásokon elvesztette mandátumát, így már nem védi őket a mentelmi jog.

Az ügy előzményei az MDF 2008-as tisztújításáig vezetnek vissza: a politikusasszony - akkor még a párt elnökeként - bemutatott a sajtónak egy hangfelvételt, melyről azt állította, hogy az ellene szóló adatgyűjtésre tartalmaz bizonyítékokat. Az állítólagos titkos adatgyűjtéssel kapcsolatba hozták Almássy Kornél akkori MDF-elnökjelöltet, aki emiatt visszalépett a jelöltségtől, valamint az UD Zrt.-t, amelyről már bebizonyosodott, hogy nem volt köze a lehallgatásokhoz.

Az ügyészség gyanúsítása szerint 2008-ban az NBH egy büntetőügy részeként két telefonbeszélgetést lehallgatott, melyek tisztázatlan módon Dávid Ibolya kezébe kerültek 2008 szeptember 10-én. Dávid és Herényi megfenyegette Almássyt, mondván, ha nem lép vissza a jelöltségtől, nyilvánosságra hozzák a felvételt.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. július 08. 10:33
helmeczy meg herényi...szép brigád.
szamárfül
2010. július 08. 00:16
akinek ilyen ügyvéd kell, az nagy bajban van.
picur3ka
2010. július 07. 21:16
Ez a foto! Asz. tiszta Szicilia hangulata van.
cutcopy
2010. július 07. 21:12
"Mindkét MDF-es politikus azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt" Zuschlag is ezzel a dumával próbálkozott elsőre..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!