Aláírták a koalíciós szerződést Szlovákiában

2010. július 06. 17:57

Kedden aláírta a koalíciós szerződést Pozsonyban a négy jobbközép szlovákiai párt. Háromhetes tárgyalás után tehát sikerült tető alá hozni a kormánykoalíciót.

2010. július 06. 17:57

A Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKU), a Szabadság és Szolidaritás (SaS), a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) és a Híd alkotta koalíciónak együttesen 79 képviselője van a 150 tagú parlamentben. A dokumentumot a négy párt elnökei, valamint Iveta Radicová kijelölt miniszterelnök írta alá. Az új koalíciós kormánynak 15 tagja lesz a miniszterelnökkel együtt.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PalócGrandkanyon
2010. július 06. 19:27
Így van.
velemeny2010
2010. július 06. 19:19
És a változáshoz nem mindkét félnek kell engedni, hanem Szlovákiának kellene visszafogni ezt a Balkáni stílust.
velemeny2010
2010. július 06. 19:18
Kiderült, hogy ez a jobboldali koalíció is egy kisebbségellenes primitív banda, ugyanis próbálták elnyomni a HÍD koalíciós tervezetét, amely tartalmazott volna néhány kisebbségvédelmi intézkedést! Be kell látni, magyarellenességben nagykoalíció van Szlovákiábak! Szerintem az Orbán-kormánynak továbbra is nyomás alatt kell tartani Radicováékat, mert ha most békülékenyebb lesz a hangnem, akkor majd ők is fokozatosan elkezdik a magyarellenes megnyílvánulásokat. És a változáshoz nem mindkét félnek kell eeengedni,hHhahaNEMhanemSzlovákiának engedni
drienovác
2010. július 06. 19:16
hát, sok sikert, és reméljük, végre egy együttműködésre is hajlandó szlovák vezetés lesz, amely nem csak abban leli együgyű örömét, hogy a magyar kisebbséget cseszteti...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!