Milliók Dessewffynek

2010. június 12. 16:33

Milliókat fizetett ki különféle címen az adófizetők pénzéből az előző kormányzat kancelláriája a balliberális holdudvarnak - írja a Magyar Nemzet.

2010. június 12. 16:33

A szocialistákhoz és a szabad demokratákhoz közel álló néhány közvélemény-kutató és politikai elemző tanácsaira, tanulmányaira 2004 és 2009 között csaknem százmillió forint ment el. A Magyar Nemzet birtokába került dokumentumból kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc tanácsadója, Dessewffy Tibor szociológus ugyanis hol aktuális belpolitikai helyzetet elemzett 3,2 millióért, hol az országimázs rejtelmeit kutatta csaknem 8 millióért.

Dessewffy két szerződésben is megbízták országképformálás gyakorlatában közreműködő szervezetek, nemzetközi példák felkutatásával, a hazai helyzet elemzésével. 2006 végén egy hónapi tevékenységért csaknem ötmilliót kapott, majd 2006. december végén egy százoldalas tanulmányért további 3,1 milliót utaltak át neki.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. június 13. 07:56
Dessewfy, aki megszentségtelenített egy történelmi nevet, aki hazugságokkal szolgált ki egy hazug népnyomorító rezsimet, megérdemelné, hogy bíróság elé állítsák bűneiért.
ulloiut
2010. június 13. 02:55
beaufort 2010. június 13. 02:06 "a hatalom korrumpál, a nagy hatalom nagyon korrumpál. ha lenne egy párt, ami csupa szentből állna, nos, az ő kezükbe sem adnék 2/3-ot. " ámen. nagyon igaz minden sor, amit fent írtál. nem ez a gyéren látogatott cikk a legjobb fórum ennek felvetésére, de már régóta meg akartam kérdezni jobboldali barátainktól, hogy melyek azok a kormánytól független (személyzeti összetételükben is) konkrét fékek és ellensúlyok, amelyek megőrzését szükségesnek és fontosnak tartják, még a jelenlegi kormányzat alatt is. Él bennem a gyanú, hogy egy nagyon rövid lista lenne. Fel kellene fogni a jobboldalon, hogy a győzelműket és a politika alakítására vonatkozó jogukat józan ember nem vitatja (akik vitatják, azokkal meg nem kell foglalkozni), nemcsak azért mert nincs értelme, hanem azért sem, mert nincs milyen alapon. De. A politika alakítására vonatkozó jog nem terjed ki az alkotmányos rendszer teljes átrendezésére. Azért nem, mert az alkotmány többek között azt hivatott biztosítani, hogy a mindenkori kormányzat hatalmának korlátot szabjon, és ezért még az 53%-kal szerzett kétharmad birtokában sem helyes egy párt felfogása és érdekei szerint átírni. S nem utolsósorban azért nem, mert a Fidesz a választások előtt azt ígérte, hogy nem lesz nagyszabású buherálás a kétharmaddal, mindössze néhány kiemelt fontosságú területen változtatnak (az Alkotmánybírák megválasztása pl. már nem szerepelt ezek között). És mint tőle tudjuk, politikai kérdésekben Orbán még soha nem hazudott. Ennek fényében az alkotmányos fékek és ellensúlyok kikapcsolása, kiherélése nagyon durva szószegés lenne, a teljes alkotmány újraírásáról nem is beszélve. Mindenesetre a fentiekkel kapcsolatos véleményektől függetlenül tényleg kíváncsi lennék, hogy melyek azok a konkrét fékek és ellensúlyok, amelyek általában és a mostani helyzetben legitimen korlátozhatják a kormány hatalmát. Őszintén azt lehet mondani, hogy ezekre nincs szükség, de ha van, akkor a jelenlegi kontrollmechanizmusok leépítése mellett kíváncsi lennék, hogy mi az, ami mégis kell.
StavrosMenace
2010. június 12. 21:05
http://www.youtube.com/watch?v=ToQ3tn5cObY
Merillincs
2010. június 12. 20:18
És még egy középszerű műdalt sem tudott megírni... Rohadj meg te is a börtönben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!