Lezsidózták-e Gábor Györgyöt?

2010. június 16. 08:43

Szerdán hoz ítéletet a Fővárosi Bíróság abban a helyreigazítási perben, amelyet Demeter Tamás, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének igazgatóhelyettese indított a Népszava ellen Gábor György egy cikke miatt, melyben felidézi, szerinte hogyan és milyen körülmények között zsidózta őt későbbi utóda.

2010. június 16. 08:43

A szóban forgó Népszava-cikkben Gábor György felidézte azt a múlt decemberi esetet, amikor Demeter Tamás, aki azóta az intézet igazgatóhelyettese lett, a jiddis mispóche kifejezéssel illette őt - azután, hogy egy ünnepi vacsorán Gábor felszólította a különböző gyanús ügyletekről beszélő Demetert, hogy ezt hagyja abba. Demeter azt állította, a szót annak összetartó banda értelmében értette, nem antiszemita éllel, ahogyan azt Gábor állítja. Belső vizsgálat - az MTA etikai bizottságának utasítása ellenére - egyelőre nem indult az ügyben, a Fővárosi Bíróság szerdán hoz ítéletet a helyreigazítási perben.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vendée
2010. június 16. 09:57
Édes Istenem, ismét egy komoly, meghatározó, a haza sorsát eldöntő probléma!!! :-) Egyébként akkor mi volt a sértő? A gyanús ügyletek felemlegetése vagy a "mispóche"?
bmucsai
2010. június 16. 09:32
"Lezsidózták-e Gábor Györgyöt? " Miért? Parasztozni szabad?! A fene a kultúr lelkébe a szemíteknek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!