Rabszolgaság Magyarországon

2010. május 12. 10:40

Rendőrségi jelentések alapján úgy tűnik: mind gyakoribb bűntett a modern kori rabszolgatartás Magyarországon, amelyről a Népszabadság készített riportot.

2010. május 12. 10:40

Egy 50 éves kisvárdai férfit a napokban szabadított ki több hónapos fogság után a rendőrség egy a szabolcsi kisváros határában lévő szőlőhegyi tanyáról. Fizetés nélkül dolgoztatták, pincében lakott, rendszeresen verték és fenyegették őt.

Egyre gyakoribb, hogy haszonszerzés miatt embereket ejtenek foglyul, s kényszerítenek munkára veréssel, fenyegetéssel, éheztetéssel. Fejér megyében két dunaújvárosi férfi fogva tartott és erőszakkal kényszermunkára bírt intézeti nevelésből kikerült fiatalokat. Bács-Kiskun megyében, Kunszentmiklóson két férfi és két nő csalással megszerezte idős emberek házait, majd nyugdíjukat elvették, dolgoztatták, bántalmazták őket.

Kaposváron egy család három középkorú, nincstelen férfit ütött-vert, dolgoztatott éveken át, emellett nevükre alapított vállalkozásokat adósított el. Az ügyben gyanúsított férfit, a feleségét és apját előzetes letartóztatásba helyezték. Pécsett két férfit azzal gyanúsítanak, hogy szeptemberben az autójukba tuszkoltak és elvittek Pécsváradon egy gyámság alatt álló 57 éves férfit, akit azóta fogva tartottak és dolgoztattak - olvasható a Népszabadság riportjában.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WonderCsabo
2010. május 12. 14:35
Tiszta Afrika... :(
picur3ka
2010. május 12. 14:04
A kapcsolodo emberrablas es embercsempeszet sem semmi a regioban. Walesbe kb 3 000 lany erkezik evente. Szexrabszolgasagnak szeretik titulalni. Egy olaszorszagi jotekonysagi szervezet adatai szerint az orszag kb 17 000 prostitualtjanak egyre nagyobb resze kelet-europai, tobbsegeben roma.
miloka
2010. május 12. 13:47
A NOL is felfedezte a spanyolviaszt!! Évek óta megy már erről a susmus, a szóbeszéd. Ők azonban letagadták, s tudatosan nem léptek ez ügyben! Most, amikor már jön a váltás úgy tálalják, mintha az új keletű dolog lenne! S ez a "szemérmetes" elhallgatás az etnikai hovatartozásról tényleg bosszantó!
denever
2010. május 12. 10:57
na igen, a liberális igaz demokrata regnálás a legjobbat hozta ki az orszáhból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!