Pintér: Aki vetett, az arasson

2010. május 15. 14:50

Pintér Sándor az Országos Polgárőr Szövetség közgyűlésén járt. A leendő belügyminiszter azt mondta: Magyarországon területén nem lehet egyetlenegy olyan település sem, ahol a lakók nem érzik biztonságban magukat, nem lehet egyetlenegy olyan település sem, ahol az anyagi javak folyamatos veszélyben vannak.

2010. május 15. 14:50

A leendő miniszter közölte: azt szeretnék, ha a biztonság egyre nagyobb lenne, az a cél, hogy „aki vetett, az arasson, aki a munkáját befektette valamibe, az a gyümölcsét is leszedhesse”. A politikus - a leendő kormány nevében is - azt mondta, ehhez szükség van a polgárőrség munkájára is.

Megjegyezte: a polgárőrök sok bűncselekményt megelőztek, „de maradt még így is éppen elég”, különösen a kistelepüléseken a közrend és a közbiztonság kívánni valót hagy maga után. Szavai szerint ezeken a helyeken „baj van”, mert a polgárőrök áldozatos munkája, a rendőri erők koncentrálása és az önkormányzatoknak nyújtott segítség ellenére romlott a közbiztonság. Hangsúlyozta: szükség van a polgárőrség munkájára a rendőri jelenlét további erősítése mellett is.

Pintér Sándor közölte: segítséget szeretne nyújtani a polgárőrségnek a technikai fejlesztésekben, és néhány éven belül szeretné elérni, hogy a költségvetési támogatásuk a jelenlegi 720 millióról egymilliárdra nőjön. Bejelentette azt is, hogy a tavaly megszüntetett huszonöt polgárőrszervezet visszaállításához jelentős támogatást fognak adni.
 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
velemeny2010
2010. május 16. 22:15
Az emberek közbiztonságot akarnak. Mivel ez alkotmányos jog, ezért mindenképpen cselekedni kell. Véleményem szerint hiába támadják sokan Pintér Sándort, itt az a fontos, hogy garantálva legyen minden településen a közbiztonság, Itt nem a személy a lényeg, hanem a szakértelem és a megvalósítás, ezért addig ne ítélkezzünk Pintér felett, ameddig nem lépett hivatalba. Higgyétek el, szerzett már ő annyi tapasztalatot a rendőrség terén, hogy tudja mi a dolga. Márpedig belügyminiszternek nem olyan személy való, aki tétlenül nézi a bűncselekmények elszaporodását és az állami ünnepeken elbújik az utcai huligánok elől. Olyan belügyminiszterre van szükség, akinek tekintélye van és aki rendbontás esetén odacsap ahová kell. Mert azt azért nem kéne hagyni, hogy állami ünnepeken huszonéves, magukat "nemzetinek"tartó huligánok tegyék tönkre a mások üzleteit és tulajdonait, ahelyett hogy normális keretek között tüntetnének.
szpal
2010. május 16. 02:57
Pintér húzzon el, megbukott már kinevezése előtt, hiteltelen alak!
Öreg
2010. május 15. 22:17
Mint a nevemben is benne van volt módom ismerni a csendőrséget. Azt is a belügyminiszter irányitotta és volt tekintélyük. Nem a név a fontos, hanem hogy erős és tisztességes legyen. És ne legyenek ellenpontok. A Pletykák szerint- és valóban van alapja- 2006-ban örző-védők együtt müködtek a rendőrséggel. A nép ellen. Azóta is voltak kormányrendezvények, ahol biztositóként szerepeltek. Hát menjenek oda, ahová én gondolom. Csak a belügyminiszterhez tartozó és nem alvállalkozó szervezetek legyenek csak. Ez nem a katonaságot érinti. Olyan katonaság nekünk is kellene, mint Ausztriának és Svájcnak.
Öreg
2010. május 15. 20:11
1. Rendet akarunk! 2. Lehet bármilyen helyi szervezet, DE CSAK A RENDŐRSÉG IRÁNYITÁSÁVAL. 3. Az örző-védő szervezeteket is fel kell számolni, aki fél, legyen saját portaszolgálata. 4. Semmilyen pártnak vagy tömegszervezetnek, felszámoló-végrehajtó szervezetnek ne legyen fizetett hadserege! Összegezve: Pintér tegye a dolgát, merta kutya ugat, de a karaván halad!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!