„Nem kellene annyira szorgoskodniuk”

2010. május 26. 08:44

A Hagyó-ügy feltárása közben itt-ott beszóltak Tóth Gábor munkatársainak, hogy „nem kellene annyira szorgoskodniuk, mert majd ez lesz meg az lesz”, de ő reméli, nem foglalkoztak ezzel. A budapesti rendőrfőkapitány nem foglalkozik azzal, marad-e a kormányváltás utáni időszakban.

2010. május 26. 08:44

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány a Népszabadságnak adott interjújában elmondta, ő sem tudja, megy-e vagy marad a kormányváltás után. „Természetesen a későbbiekben is azt szeretném csinálni, amit tanultam, amihez értek, amiben tapasztalatokat szereztem. Azt, hogy hol hasznosíthatom a tudásomat – testületen belül vagy azon kívül, ott, ahol most szolgálok vagy más feladatot kapok –, nyilván hamarosan eldől” - nyilatkozta.

Hagyó Miklós villámgyors őrizetbe vételéről Tóth Gábor elmondta, azért volt rá szükség, mert voltak arról információik, hogy a szocialista politikus külföldre távozna még kihallgatása előtt - ezt pedig nem engedhették meg maguknak. A Hagyó utáni nyomozás szerinte jó ütemben zajlott: „Abban a tempóban haladtak a kollégáim, amekkorában az adott ügyben rendelkezésre álló létszámmal és szakértői háttérrel haladni lehetett.”A rendőrfőkapitány a lap kérdésére elmondta, még nincs bizonyítékuk arra, hogy Demszky Gábor vagy a fővárost ez elmúlt években irányító koalíció vezetői is gyanúsítottak lennének a BKV-ügyben - ugyanakkor nem is zárja ki ezt a lehetőséget, hiszen még bármilyen bizonyíték előkerülhet. „Arra törekszünk, hogy mindenkinek megállapítsuk a büntetőjogi felelősségét, aki kárt vagy vagyoni hátrányt okozott a fővárosi cégeknek” - mondta.

Tóth Gábor elmondta, az utóbbi húsz évben nem nagyon nyomoztak politikusok körül - nem is nagyon fogadta ezt a másik fél kitörő örömmel: „Itt-ott beszóltak a munkatársaimnak, burkoltan talán meg is fenyegették őket, hogy nem kellene annyira szorgoskodniuk, mert majd ez lesz meg az lesz... Remélem, nem foglalkoztak vele. Én elengedtem a fülem mellett az efféle, nyilván nekem is címzett üzeneteket” - mondta a budapesti rendőrfőkapitány a Népszabadságnak.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyula
2010. május 26. 22:01
" „Itt-ott beszóltak a munkatársaimnak, burkoltan talán meg is fenyegették őket, hogy nem kellene annyira szorgoskodniuk, mert majd ez lesz meg az lesz... Remélem, nem foglalkoztak vele. Én elengedtem a fülem mellett az efféle, nyilván nekem is címzett üzeneteket” Már bocsánat , de ez nem fenyegetés , vagy zsarolás , vagy egyéb kategória ? Ezt pont a rendőrkapitány nem tudja ???? Egy ilyen nyomon nem indult el ????
Netuddgi
2010. május 26. 10:38
A polip még csak megsebesült, de nem halt meg.
miloka
2010. május 26. 09:34
El sem tudjuk képzelni, hogy kik szólhattak be! :))) Csak nem azok, akik szerint a az igazságszolgáltatásnak politikamentesnek kell lennie? S ők soha nem szóltak bele ezen hivatalok működésébe. Még Drazsé és Szilvási etárs is hagyta őket önállóan dolgozni. Amúgy tényleg tovább kellett volna vinni ezt a szálat, s felgöngyölíteni az egészet.
drienovác
2010. május 26. 09:17
„Itt-ott beszóltak a munkatársaimnak, burkoltan talán meg is fenyegették őket, hogy nem kellene annyira szorgoskodniuk, mert majd ez lesz meg az lesz... Remélem, nem foglalkoztak vele. Én elengedtem a fülem mellett az efféle, nyilván nekem is címzett üzeneteket” kár volt, lehet, hogy további összefügésekre vezetett volna ezek kivizsgálása
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!