A budapesti parkolás önkormányzati kézbe kerülhet

2010. május 20. 15:48

Rogán Antal elmondta az Országgyűlésben, hogy a Fidesz közterületi parkolással kapcsolatos törvényjavaslata véget vethet a „magáncégek vircsaftjának” a fővárosi parkolásban.

2010. május 20. 15:48

Rogán Antal, a Fidesz belváros-lipótvárosi polgármestere az Országgyűlésben elmondta, a legnagyobb kormánypárt törvénytervezete értelmében parkolási szolgáltatást, parkolásüzemeltetést, - ellenőrzést csak az önkormányzat vagy az önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő, általa alapított cég láthatna el, és az ilyen cég önkormányzati tulajdonrésze is elidegeníthetetlen lenne.

„Ha a törvényjavaslat életbe lép, és a jelenleg még meglévő, magáncégeknél lévő szerződések kifutnak, illetve azokat az önkormányzatok felmondják, abban az esetben kialakulhat egy olyan gyakorlat, hogy valóban teljes egészében az ország területén, Budapestet is beleértve, önkormányzati üzemeltetésbe kerül a parkolás” - tette hozzá a politikus.

Rogán emlékeztetett: a törvény a parkolási díjat a 95-ös benzin mindenkori átlagárához köti.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hozentroger
2010. május 20. 18:53
Már csak rögzíteni kéne, hogy mire lehet költeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!