Rögtön indul a törvényhozás

2010. április 30. 07:50

Kettős állampolgárság, három csapás-törvény, kisebb parlament - első lendülettel szavaz meg fontos döntéseket az új parlament.

2010. április 30. 07:50

Az MTI úgy tudja, hogy a Fidesz-KDNP képviselői indítványként terjeszti a parlament elé az alkotmány módosítását. Rögzítenék, hogy kisebb létszámú a parlament, illetve azt, hogy a kormány miniszterelnökből, miniszterekből és miniszterelnök-helyettesekből áll.

A kezdőcsomagban nyújtanák be az Országgyűlésnek a kettős állampolgárságról, a kisebb önkormányzatokról, valamint a három csapásról szóló előterjesztést. Javasolják, hogy a családi pótlék csak azoknak járjon, akik iskolaköteles gyermekeiket járatják is iskolába; valamint indítványozzák, hogy a tanárokkal szembeni erőszakot súlyosabban büntesse a törvény. A kormányzati struktúráról szóló törvénytervezet része lenne az átadás-átvétel törvényi szabályozásáról szóló előterjesztés is.

A tervek szerint - ha az alakuló ülés időpontja május 14-e, péntek - már május 17-én, hétfőn a parlament elé kerülhetnek a frakciószövetség képviselőinek indítványai.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. május 01. 20:06
Sok kislépéssel is messzire lehet jutni, csak el kell indulni!
bryan
2010. április 30. 15:26
A három csapás az egyetlen, ami ellen komolyabb kifogásom van így elsőre, de nem ismerem a tervezetet, megvárom róla a végleges híreket.
gentry
2010. április 30. 13:59
"Javasolják, hogy a családi pótlék csak azoknak járjon, akik iskolaköteles gyermekeiket járatják is iskolába; valamint indítványozzák, hogy a tanárokkal szembeni erőszakot súlyosabban büntesse a törvény." ---- Na ezekkel én is maximálisan egyetértek!
toklasz
2010. április 30. 10:12
A kettősállampolgárságról szóló törvénnyel különösen szimpatizálok! 2004 dec.5. után , nagy elégtétel ez minden nemzetben gondoklodó anyaországi magyarnak, és természetesen a határontúli testvéreinknek is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!