Feljelentették a rendőrfőkapitányt

2010. április 02. 21:41

Hűtlen kezelés miatt feljelentést tettek Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség keddig dönt arról, hogy indít-e nyomozást.

2010. április 02. 21:41
A névtelen feljelentő a Központi Nyomozó Főügyészséghez juttatta el a feljelentést, ami szerint szakmailag indokolatlan volt a BRFK és az egyik polgárőr szövetség között létrejött szerződés, illetve hogy a polgárőrök a törvények szerint nem is kaphattak volna pénzt a munkájukért - adta hírül a Magyar Televízió Híradója.

A Híradónak a főkapitány azt mondta: nem történt szabálytalanság és a feljelentést az ellene indult lejárató kampány részének tekinti. Az ügyészség keddig dönt arról, hogy indít-e nyomozást az ügyben.

A feljelentésben érintett szerződést a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnökével kötötték 2008 nyarán. 2009. március közepéig ő havi nettó 38 ezer 815 forint megbízási díjat kapott havonta. 2009. március 16-a és az év vége közötti időben ezt 83 ezer 175 forintra emelték. A szerződést 2010-re nem hosszabbították meg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!