Csak a Fidesz nyerhet?

2010. április 01. 21:24

Az egyéni képviselőjelöltek közül legfeljebb néhány mandátumot szerezhetnek nem fideszes politikusok állapították meg egybehangzóan az Ybl Klub által szervezett csütörtöki budapesti választási konferencián részt vevő közvélemény-kutatók.

2010. április 01. 21:24
Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója fogalmazta meg elsőként, de a többi résztvevő is egyetértett azzal, hogy az MSZP-nek a főváros XIII. kerületében induló Tóth Józseffel és Szanyi Tiborral van esélye a második fordulós egyéni mandátum megszerzésére, míg a Jobbik egyéni jelöltjei talán Borsodban, azon belül is elsősorban Ózdon érhetnek el sikert. Závecz Tibor, a Szonda-Ipsos véleménykutatási igazgatója szerint a Fidesz az első fordulóban a 176 egyéni választókerületből akár 140-ben is mandátumot szerezhet.

A Szonda Ipsos becslése szerint a második helyért versenyző pártok közül a Jobbik 450-900 ezer szavazatra számíthat, míg az MSZP által megszerezhető voksok felső határa 1,2 millió, de a szocialisták legkevesebb 750 ezer szavazót biztosan mozgósítani tudnak. Závecz Tibor a „rejtőzködő” baloldali szavazókra kitérve megjegyezte: ez a „mély letargiában” lévő réteg már az elmúlt évek népszavazásain és európai parlamenti, illetve időközi választásain sem vett részt, így őket a következő másfél hétben már nagy valószínűséggel nem lehet aktivizálni.

A választási részvételi arányra vonatkozó kérdésre Hann Endre elmondta, könnyen előfordulhat, hogy az idén a korábbiaknál kevesebben mennek el szavazni, sőt az sem elképzelhetetlen, hogy lesznek az országnak olyan területei, ahol érvénytelen lesz a választás első fordulója.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kissapka01
2010. április 02. 10:43
Azt azért kizártnak tartanám, hogy a szocik nyerjenek, de akkor lesz érdekes a helyzet, ha nem lesz meg a Fidesz 50%-a... A szocikkal nem szövetkezhetnek, akkor 30 évre kinyírják magukat, a Jobbikot sikeresen hergelték maguk ellen, akkor kivel?
pierre bayle
2010. április 02. 09:55
Én azért megnézném, hogy a szegedi egyes körzetben Botka nem nyomja-e le fideszes ellenfelét. Én ugyan nem szavazok rá, de szerintem elég népszerű a városban.
enter
2010. április 02. 08:55
Ahogy Orbán mondta mindenkinek el kell menni, és szavazni. Hajrá Fidesz!
Őrnagy Őrnagy
2010. április 02. 08:24
Mindjárt jön Optimista Péter, és kinyilatkoztatja, hogy jó, ha a Fidesz Debrecenben nyerni tud.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!